Van YYÜ DMimarlık Fakültesi Öğrencilerine Bilimsel Gezi Düzenlendi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinre yönelik bilimsel gezi düzenledi

Van Haberleri 19.04.2024 23:57:00 0
Van YYÜ DMimarlık Fakültesi Öğrencilerine Bilimsel Gezi Düzenlendi
Tarih: 19.04.2024 23:57 Güncelleme: 22.04.2024 11:56

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ)  Mimarlık Fakültesi öğrencilere yönelik bilimsel gezi düzenledi,

Doğu Anadolu Bölgesi'nde eğitim ve bilgi paylaşımını öncelikli hedefi olan Van YYÜ, Mimarlık Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri için geniş kapsamlı bir etkinlik düzenledi. 

Van YYÜ'nün Mimarlık Bölümü, alanında tanınmış bir akademisyenle işbirliği yaparak, öğrenci ve öğretim üyelerinin bilgilerini derinleştirebilmesi ve sektörel becerilerini geliştirebilmesi amacıyla bir dizi bilimsel ve mimari gezi organize etti.

Bu öğretici etkinlik çerçevesinde katılımcılar, mimarlık ve şehircilikle ilgili önemli mekanları ziyaret etti, bölgenin tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgi edindi ve pratik eğitim çalışmalarına katıldı. Etkinlik, akademik ortamda bilgi alışverişi yapmanın yanı sıra, öğrencilere mesleki uygulamalar sunarak, teorik bilgilerini gerçek dünya deneyimleriyle birleştirme fırsatı sağladı.

Van YYÜ'nün bu tür etkinlikler düzenlemesi, öğrencilere eğitimleri süresince destek sağlamanın yanı sıra, mesleki gelişimlerine katkıda bulunarak bölgenin ve ülkenin geleceğine yatırım yapmayı hedeflemektedir. Bu ve benzeri faaliyetlerle üniversitenin, öğrencilere teorik bilgilerini pratiğe dökme ve gerçek dünya deneyimleri kazanma imkanı sunan bir eğitim anlayışını benimsediği görülmektedir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cuma 12.3 ° / 6.9 °
Cumartesi 14.1 ° / 7.4 °
Pazar 15.5 ° / 7 °