Van Valisi Balcı'nın Yeşil Vizyonu: 3 Milyon Fidan Toprağa Kavuşuyor!

Van'da yeşil bir gelecek. 3 milyon fidan toprakla buluşacak.

Van Haberleri 28.04.2024 16:37:00 0
Van Valisi Balcı
Tarih: 28.04.2024 16:37 Güncelleme: 30.04.2024 14:09

Van'da çevre dostu adımlar atılıyor.

Van Valisi Ozan Balcı, kentteki Orman İşletme Müdürlüğü'nün bünyesinde yer alan fidanlığı ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Balcı, fidancılık faaliyetlerinin Van için önemine vurgu yaptı ve yapılan işlerin kalitesinden duyduğu memnuniyeti aktardı.

HALKIN REFAHI İÇİN PROJELER DEVAM EDİYOR

Balcı, Van'ın, yapılacak çalışmalarla daha da gelişeceğini belirterek, eğitimden sağlık hizmetlerine, sosyal politikalar ve kültür turizminden ulaşım ile iletişim sektörlerine kadar hayatın birçok alanında dokunulduğunu ifade etti. Özellikle kamu yatırımlarının sürdüğünü vurgulayan Vali Balcı, tüm faaliyetlerin halkın huzuru ve refahını artırmaya yönelik olduğunu belirtti.

3 MİLYON FİDAN VAN'I YEŞİLLENDİRECEK

Van Valisi Balcı, fidanlıktaki meyve fidanları hakkında bilgiler verirken, yakın bir gelecekte meyve fidanlarının hemşehrileriyle buluşacağını söyledi. Van'ın kendi coğrafyasına özel meyve fidanlarının aşılandığını ve sonbahar sezonunda dağıtılacağını aktardı. Son iki yılda 850 bin meyve fidanının dağıtıldığını ve Erciş bölgesinde özellikle Erciş üzümünün yetiştirildiğini paylaşan Vali, toplamda 3 milyon fidanın Van topraklarıyla buluşacağını duyurdu. Balcı, bu projelerin şehre olan hizmetlerinin devamı olduğunu ve yeşil bir Van yaratma hedefiyle hareket ettiklerini dile getirdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazar 16.2 ° / 9.2 °
Pazartesi 15.6 ° / 7.4 °
Salı 12 ° / 3.7 °