Van Valisi Balcı'dan Dokunaklı Çağrı: Çanakkale Ruhu İle Nesilleri Yetiştirelim

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri 109. Yılında ruhu yaşatılarak Van'da anılıyor.

Van Haberleri 18.03.2024 00:11:37 0
Van Valisi Balcı
Tarih: 18.03.2024 00:11

Van Valisi Ozan Balcı ,18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri mesajı yayımladı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında yayımladığı mesajla, bu anlamlı günün önemine değindi. Vali Balcı, tarihte öne çıkan bu parlak zaferin, milletimizin birlik ve beraberlik içinde esaret altında yaşamayı asla kabullenmediğinin ve vatanı için canını feda etmekten çekinmediğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

ÇANAKKALE ZAFERİ İLE YAZILAN DESTAN

Vali Balcı'nın mesajında, Çanakkale'de 109 yıl önce kazanılan zafere değinildi. Çanakkale Deniz Zaferi'nin, dünya tarihini etkileyen önemli bir dönemeç olduğunun altını çizdi. Vali, bu zaferin milletimizin tarih sahnesindeki gücünü ve kararlılığını tüm dünyaya duyurduğunu ifade etti. Çanakkale'nin geçilmezliğinin, milletimizin bağımsızlığa verdiği değerin en büyük kanıtı olduğunun altını çizdi.

ÇANAKKALE RUHU VE MİLLİ BERABERLİĞİN ÖNEMİ

Yurdun dört bir yanından cephede bir araya gelen kahramanların kara parçasını vatan yaptığına değinen Vali Balcı, milletimizin bu zaferle birliğini ve inancını tüm dünyaya ispatladığını söyledi. O gün şanla dolan Çanakkale ruhunun, bugün ve gelecekte de korunması gerektiğine dikkat çekti. Vali, gelecek nesillerin atalarımızın emanetlerine sahip çıkarak yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILI

18 Mart Şehitleri Anma Günü'nü ve Çanakkale Zaferi'ni 109. yılında anan Vali Balcı, mesajında şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla yad etti. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanı için canını veren tüm şehitlerimize ve o günlerde gösterdikleri kahramanlıklar için gazilere teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Salı 12 ° / 3.7 °
Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °