Van uçak sefer sayıları artacak! Sırada Güzeldere tünelinin açılış tarihi var!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Van'la ilgili uçak seferlerinin sayılarının artırılacağını ve Türk Hava Yolları'nın yabancı uçaklarla iç hatlarda uçmasına izin veren bir düzenleme yapıldığını belirtti.

Van Haberleri 24.12.2023 23:12:00 0
Van uçak sefer sayıları artacak! Sırada Güzeldere tünelinin açılış tarihi var!
Tarih: 24.12.2023 23:12 Güncelleme: 25.12.2023 00:43

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Van'la ilgili uçak seferlerinin sayılarının artırılacağını ve Türk Hava Yolları'nın yabancı uçaklarla iç hatlarda uçmasına izin veren bir düzenleme yapıldığını belirtti.

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının görüşmeleri devam ediyor. Bugün Genel Kurul'da 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 5. maddesi görüşüldü. Madde üzerine milletvekillerinin konuşmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, hükümet adına, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Uraloğlu şunları söyledi:

"GÜZELDERE TÜNELİNİ, ÖNÜMÜZDEKİ SENE TRAFİĞE AÇACAĞIZ"

Yine, alternatif yol üzerinde Hakkari Valiliğimiz ile Bakanlığımız arasında doğrudan Van'a çıkacak olan bir yol üzerinde çalışıyoruz, belli kısmını asfalt yaptık, geri kalan kısmını da önümüzdeki sene, 2024 yılında komple asfalt yaparak alternatif yol oluşturalım her ne kadar yüksek rakımdan geçiyorsa da bir alternatif yolu olsun. Oradaki tünellere devam ediyoruz, Yeniköprü'deki tünele devam ediyoruz. O muhtemelen önümüzdeki senenin sonu belki bir sene sonraya kalabilir mi? Biraz tüneldeki zemin şartlarına bağlı. Güzeldere tünelini inşallah bitirip önümüzdeki sene trafiğe açacağız, Güzeldere geçişini genel anlamda rahatlatmış olacağız.

 


Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °