Van SDİ’den Feyza Altun’a tepki

Sosyal medya hesabından şeriat ile ilgili küfürlü paylaşım yapan Feyza Altun'a bir tepki de Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi’nden geldi.

Van Haberleri 22.02.2024 12:43:00 0
Van SDİ’den Feyza Altun’a tepki
Tarih: 22.02.2024 12:43 Güncelleme: 22.02.2024 13:13

Şeriat karşıtı bir paylaşım yaptıktan sonra hakkında soruşturma başlatılan ve ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Feyza Altun'a tepkiler sürüyor. Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Van SDİ, “Şeriat’e yönelik küfür ve hakaretleri kabul edilemez” ifadelerine yer verdi.

“İSLAM’A, İSLAM DÜŞÜNCESİNE VE İSLAM HUKUKUNA(ŞERİAT’E) HAKARET KABUL EDİLEMEZ!”
Yapılan yazılı açıklamada; “Şeriat, İslam düşüncesinin hukukuna/fıkhına verilen addır. Hiç kimse İslam’a inanmak, İslam hukukunu/şeriatı kabul etmek zorunda değildir. Zira din, iman/inanç esaslı bir düşünce ve yaşam biçimidir. Dinde Zorlama yoktur.(Bakara 25-) Lakin bu, bir kısım Kemalist ve Laik kesime İslam’ın dini değerlerine, İslam şeriatına/hukukuna hakaret etme hakkı tanımaz. Şeriat’e hakaret İslam’a ve Müslümanlara hakarettir. Avukat Feyza Altun’un Şeriat’e yönelik küfür ve hakaretleri kabul edilemez. Avukat Feyza Altun’un bunca hakaretlere rağmen serbest bırakılması kamu vicdanını yaralamıştır. Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak bu ülkenin savcılarını gereğini yapma hususunda harekete geçmeye davet ediyoruz.

Müslümanların dini değerlerine hakaret etmek, galiz küfürler etmek ancak kendini bilmeyen densizlerin yapabileceği bir şeydir. İslam âziz ve pâk bir dindir. İslam’ı ağızlarına alanlar bilsinler ki, bu halk Müslüman bir halktır ve ettiğiniz küfürler bu halkı İslam’dan, İslam’ın erdem ve ahlakından uzaklaştıramayacaktır. Şu bilinmelidir ki; Güneş balçıkla sıvanmaz, bu dinin sahibi Allah’tır. Şeriat-i Muhammediye’ye dil uzatanlar yalnızca Allah’ın lanetine uğramakla kalmayacak dünyada da kendilerine ancak zillet olacaktır.” denildi.

 


Anahtar Kelimeler: Feyza Altun’ tepki
Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °