Van SDİ: Filistin için kalıcı adımlar atılmalı!

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, kamuoyuna çağrıda bulunarak, Filistin'de yaşanan savaşın durdurulması için artık kalıcı adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Van Haberleri 9.11.2023 14:02:00 0
Van SDİ: Filistin için kalıcı adımlar atılmalı!
Tarih: 09.11.2023 14:02 Güncelleme: 12.11.2023 21:19

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, kamuoyuna çağrıda bulunarak, Filistin'de yaşanan savaşın durdurulması için artık kalıcı adımların atılması gerektiğini vurguladı. Van SDİ tarafından yapılan açıklamada, "Artık beklenilecek an, kaldırılacak sabır kalmadı. Filistinli kardeşlerimiz her gün şehit olurken, terörist İsrail katliamlarını arttırırken kalıcı adımlar atmanın zamanı gelmedi mi?" denildi.

İsrail Ordusu, savaş uçakları ve topçular ile Gazze Şeridi'ne sivil gözetmeksizin saldırılarını sürdürürken, tepkiler ise çığ gibi büyüyor. İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'den beri süren çatışmalar devam ediyor.

Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne İsrail tarafından atılan binlerce tonluk bombalar sebebiyle binlerce sivil hayatını kaybetti. İsrail'in barbarca saldırılarına sert tepki gösteren Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, artık kalıcı adımların atılması gerektiğini ifade etti.

"İSRAİL BARBARLIĞINI KINIYORUZ"

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, "İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Filistin topraklarında, terörist İsrail'in, Gazze'de başta hastane, okul ve tüm yerleşim yerlerindeki sivil alanları bombalayarak tarihte eşine rastlanmayacak derecedeki vahşice saldırılarını ve katliamlarını Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak telin ediyor ve İsrail barbarlığını kınıyoruz. Masum çocuklar, kadınlar ve yaşlılar başta olmak üzere sivillerin vahşi İsrail zorbalarınca şehit edilmeleri, tüm vicdanları dağlamıştır. İşgalci İsrail ordusunun, hiçbir savaş ve çatışma hukukuna, temel insan hakları ve ahlaki değerlere sığmayan bu saldırganlığı, Gazze'yi vahşet alanına dönüştürmüştür. Gazze'de Filistinli kardeşlerimizle birlikte insanlığın da ölmemesi için uluslararası toplumu; zalim Siyonistleri durdurmaya ve insani yardımların bölgeye sürekli bir şekilde ulaştırılması için en sert şekilde güçlerini kullanmaya çağırıyoruz. Ayrıca, ülkemizin de öncülük edeceği ve başta İslam ülkesi yöneticileriyle tüm insanlığı; vahşetin ve katliamın bir soykırıma dönüşmeden durdurulması ve barışın tesis edilmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz" denildi.

"BARIŞIN BİRAN ÖNCE SAĞLANMASI İÇİN GİRİŞİMLERİN ATTIRILMASI GEREKİYOR"

Açıklamanın devamında, "Bu kapsamda özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve yöneticilerimizden;-Ülkemizde bulunan Tüm kamu kurumlarında İsrail menşeili ürünlerin satışlarının yasaklanması, Adana İncirlik'te ve Malatya Kürecik'te yer alan Amerikan üslerinin derhal kapatılması, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler nezdinde barışın biran önce sağlanması için girişimlerini arttırması, gerekiyorsa garantörlük ve askeri birlik gönderme fikrinin olgunlaşmasının sağlanması, Türkiye ve İsrail arasındaki askeri ve ticari anlaşmaların derhal iptal edilmesi, Ulusal ve uluslararası çapta Filistin'e destek kampanyalarının başlatılması, Çifte vatandaşlığı bulunan İsraillilerin vatandaşlıklarının gözden geçirilmesi, Gazze'ye İnsani yardım koridorunun açılması için gereken sertlikte uluslararası tepki gösterilmesi, İslam İşbirliği Teşkilatının İşler hale getirilmesi için Türkiye'nin aktif rol alması, D-8 Ülkeleri ve Türk Devletler Teşkilatının, acilen toplanmasının sağlanması; İsrail'e karşı güçlü ve caydırıcı yaptırımların karara bağlanması, Filistin'deki yaralı kardeşlerimizin tahliyesinin sağlanması, ülkemize nakil ve tedavilerinin yapılması konularında acil önlemler almalarını talep ediyoruz. Filistinli ve tüm mücahit kardeşlerimizin sonuna kadar yanlarında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor, tüm insanlığı bu soykırıma dur demeleri için göreve çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler: : Filistin kalıcı adımlar atılmalı!
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °
Perşembe 17.2 ° / 9.7 °