Van Okullarında Kitap Şöleni: Minik Ellere 31 Bin Hikaye Kitabı Ulaştı!

Van'da Eğitim Kültürüne Büyük Yatırım. Öğrencilere 31 bin hikaye kitabı dağıtıldı.

Eğitim Haberleri 19.03.2024 17:03:00 0
Van Okullarında Kitap Şöleni: Minik Ellere 31 Bin Hikaye Kitabı Ulaştı!
Tarih: 19.03.2024 17:03 Güncelleme: 21.03.2024 10:22

Van'daki okullarda kitap sevinci. Van'da başlatılan ve kentin tarihi, kültürü ve doğasını konu alan "Kitap Van Projesi" çerçevesinde il genelindeki 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan toplam 31 bin adet tematik hikaye kitabı, ilkokullarda öğrenim gören öğrencilere ulaştırıldı.

PROJENİN TANITIM TÖRENİNDEN NOTLAR

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, öğrencilerin Van'ın zenginliğini keşfetmeleri amacıyla hazırlanan Van Temalı hikaye kitaplarının dağıtımına katılan önemli isimlerden biriydi. Tören, Van Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı bir konserle başladı, eğitimle iç içe bir atmosferde gerçekleşti.

VALİ BALCI'NIN EĞİTİME BAKIŞI VE HEDEFLER

Tören sırasında bir konuşma yapan Vali Balcı, kitap okumanın çocukların akademik başarısına olan katkının yanı sıra, hayal gücünü ve yaratıcılığı artırmanın da temelini oluşturduğunu vurguladı. Kitap Van projesinin geleceğe bir tohum serpildiğini ve amaçlarının çocukları nitelikli kitaplarla buluşturmak olduğunu dile getirdi. Balcı ayrıca, Van'ın kitap bakımından Türkiye'nin en zengin illerinden biri haline geldiğini, ilçe halk kütüphanelerine eklenen yeni kitaplar ve açılan bebek-çocuk kütüphaneleri ile eğitime yapılan yatırımın boyutuna dikkat çekti. Velinin ve çocukların http://Kitapvan.gov.tr üzerinden kitap talebinde bulunabileceğini ve şimdiye kadar 100 bin çocuğa 200 bin kitabın ulaştırıldığını söyledi, herkesi kitap okuma alışkanlığı kazanmaya davet etti.

Projenin hayata geçirilmesiyle Van'daki öğrenciler, kendi şehirlerinin tarihini, doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini keşfederken, eğitim kalitelerini de daha ileriye taşıma fırsatı bulacaklar. Vali Balcı'nın da altını çizdiği gibi, kitap okumanın yaşam tarzı haline getirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazartesi 19 ° / 11.3 °
Salı 18.8 ° / 10.8 °
Çarşamba 17.7 ° / 10.2 °