Van Mall AVM'nin Tehlikeli Merdivenleri İçin Vatandaşlar Tedbir Talep Ediyor

Van Mall AVM'de Güvenlik Alarmı.Vatandaşlar Merdiven Boşlukları İçin Önlem Talep Ediyor

Van Haberleri 14.04.2024 12:27:00 0
Van Mall AVM
Tarih: 14.04.2024 12:27 Güncelleme: 16.04.2024 10:28

Çocuklar ve Ziyaretçiler Risk oluşturan Van Mall AVM'nin tehlikeli merdivenleri için vatandaşlar tedbir talep ediyor.

HALKIN GÜVENLİK KAYGISI

Vatandaşlar, Van'ın yoğunlukla tercih edilen alışveriş noktalarından biri olan Van Mall Alışveriş Merkezi'nde güvenlik sorunlarına dikkat çekiyor. Ziyaretçiler, merkezin merdiven boşluklarında intihar veya düşme olaylarına karşı yeterli güvenlik tedbirlerinin alınmamış olmasından endişe duyuyor.

GERİLİM DOLU BAYRAM: İNTİHAR GİRİŞİMİ YAŞANDI

Van Mall AVM'nin bir dizi zorluktan sonra 2019 yılında hizmete açılmasının ardından, vatandaşlar tarafından dile getirilen güvenlik endişeleri, bayram günü meydana gelen bir intihar girişimiyle daha da somut bir hale geldi. AVM ziyaretçileri, merkezin yönetimini harekete geçmeye ve merdiven boşluklarına acilen güvenlik önlemlerinin getirilmesi çağrısında bulunuyor.

GÜVENLİK ZAAFI ENDİŞESİ

Bir ziyaretçi, Van Mall AVM'yi sıkça ziyaret ettiğini ve merdiven boşluklarında ciddi bir güvenlik zaafı olduğunu dile getirdi. Ziyaretçinin ifadesine göre, mevcut durum hem intihar girişimleri hem de kazalara davetiye çıkarabilir ve yönetimin bu konuda acilen harekete geçmesi gerekiyor.

AİLELER TEDİRGİN, ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE

Van Mall AVM'ye çocuklarıyla birlikte giden bir diğer vatandaş, güvenlik eksikliklerinin özellikle çocukları olumsuz etkileyebileceğini vurguladı. Alışveriş merkezinin aileler ve çocuklar için daha güvenli bir alan haline getirilmesi gerektiğini söyleyen vatandaş, ailelerin endişe duymadan alışveriş deneyimi yaşayabilmeleri için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Van Mall Alışveriş Merkezi yönetiminin, ziyaretçilerin güvenlik kaygılarına yanıt verip vermediği veya alınan veya planlanan güvenlik önlemleri hakkında henüz bir açıklama yapılıp yapılmadığı bilinmiyor. Vatandaşların yoğun kaygıları, alışveriş merkezinin güvenli bir mekan olması için çok kısa sürede eyleme geçilmesinin önemini gösteriyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °
Perşembe 17.2 ° / 9.7 °