Van Kar Altında: Eğitim Durdu, Çığ Düştü, İranlılar Eğlendi!

Van beyaza büründü, okullarda eğitime 1 gün ara verildi, iki yola çığ düştü, İranlılar kar topu oynayarak karın tadını çıkardı.

Van Haberleri 20.03.2024 12:25:00 0
Van Kar Altında: Eğitim Durdu, Çığ Düştü, İranlılar Eğlendi!
Tarih: 20.03.2024 12:25 Güncelleme: 21.03.2024 14:06

Van'da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Sabah yağmurla uyanan Van'da, akşam karla yağşı ile hayat durdu.

Van'da hava durumunda dikkat çeken değişiklikler yaşandı. Sabah saatlerinde yağmurla başlayan gün, akşam saatlerine doğru karın etkisine bıraktı. Yoğun kar yağışı, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Yaygın kar yağışı, bölgede beyaz örtü ile kaplı manzaralar oluşturdu.

EĞİTİME KAR ENGELİ: VAN'DA OKULLAR BİR GÜN TATİL

Yoğun kar yağışının etkisiyle Van'da eğitim öğretime ara verildi. Van Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 11 ilçede yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi ve engelli ile hamile memurlara idari izin verildi. Açıklamada, limizde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın (20 Mart Çarşamba) Muradiye, İpekyolu, Edremit, Tuşba, Başkale, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Özalp, Saray ve Çaldıran İlçe merkezleri ve köylerinde bir (1) gün süreyle eğitim öğretime ara verilmiştir. Engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı olan memurlar da idari izinli sayılacaktır. Özel Eğitim Kurumları ve Rehabilitasyon Merkezleri de tatil edildi." ifadeleri yer aldı. 

Erciş ve Gevaş ilçelerinde ise eğitim öğretim devam ediyor.

İRANLI TURİSTLER VAN KARININ KEYFİNİ ÇIKARTTI

Nevruz tatilini geçirmek için Van'a gelen İranlı turistler, yoğun kar yağışına rağmen şehirdeki keyifli anlarından vazgeçmedi. Karın tadını kar topu oynayarak çıkaran turistler, fotoğraf çekilip sosyal medyada bu anları paylaştı. Yerel esnaftan Sevim Baş ise, kar yağışının mekanına renk kattığını ve mart ayının sonunda kışın güzelliklerini yaşadıklarını dile getirdi.

ÇIĞ TEHLİKESİ: VAN - ÇATAK KARAYOLU KAPANDI

Van'da etkili olan yoğun kar yağışına bağlı olarak Van-Çatak ve Çatak-Pervari karayollarında çığ düşmesi meydana geldi. Yaşanan çığlar nedeniyle iki yönden de ilçeye ulaşımın kesildiği ve elektrik iletiminde sorunlar yaşandığı bildirildi. Karayolları ekipleri, ulaşımın tekrar sağlanabilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Çatak Belediye Başkanı Şeylan, mahalle ziyaretinden dönerken yola düşen çığ sebebiyle aracını bırakarak yaya olarak bölgeden ayrılmak zorunda kaldıklarını sosyal medyadan aktardı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Salı 12 ° / 3.7 °
Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °