Van İl Emniyeti Vatandaşları KADES'ten Sahte Para Savarına Kadar Bilinçlendiriyor

Van İl Emniyet Müdürlüğü'nden vatandaşları kapsamlı bilgilendirme seferberliği.

Van Haberleri 23.05.2024 16:04:00 0
Van İl Emniyeti Vatandaşları KADES
Tarih: 23.05.2024 16:04 Güncelleme: 23.05.2024 17:30

VAN'DA TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK FAALİYETLERİ ARTIYOR

Van İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güvenliği için Toplum Destekli Polisler aracılığıyla bir bilgilendirme kampanyası başlattı. Gerçekleştirilen kampanya, KADES (Kadın Acil Destek) uygulaması ve sahte para gibi konulara odaklanıyor, hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarıyla ilgili farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

KADES UYGULAMASININ ÖNEMİ VURGULANDI

KADES uygulamasının tanıtımına yönelik sunumlar yapıldı, kadınların can güvenliği için bu uygulamanın önemi ve acil durumlarında hızlıca güvenlik güçlerine ulaşmanın yolları anlatıldı. Uygulamanın kullanım kolaylığı ve özellikleri üzerinde detaylı bilgiler verildi.

HIRSIZLIK VE DOLANDIRICILIK SUÇLARINA KARŞI BİLİNÇLENDİRME

Kampanya, hırsızlık ve dolandırıcılıkla ilgili suçları önlemeye yönelik bilgilendirme de içeriyor. Suçlu şahısların sık kullandığı metotlar ve alınması gereken önlemler hakkında uyarılar yapıldı. Vatandaşlar, kişisel bilgilerini koruma konusunda teşvik edilip, güvenlik sistemlerinin düzenli kontrolü gibi konuların önemi vurgulandı.

SAHTE PARA TESPİTİ VE ÖNLEMLERİ

Sahte para konusunda da bilgiler paylaşılan kampanyada, vatandaşlara paranın kontrolü için su damlası, UV ışığı ve çizilme gibi test yöntemleri öğretildi. Sahte para tespiti için bilinçlendirilen vatandaşların, şüpheli durumlarda emniyet birimleriyle iletişime geçmeleri konusunda uyarıldı.

SUÇ ORANLARINI AZALTMA HEDEFİ

Toplum Destekli Polisler, bu bilgilendirme faaliyetlerinin vatandaşların can ve mal güvenliğini korumada etkili olacağını, aynı zamanda bölgedeki suç oranlarını düşürmeye yardımcı olacağını belirtiyor. Etkinliklerin Van genelindeki emniyetin sağlanmasına katkıda bulunması hedefleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazar 24.9 ° / 15.9 °
Pazartesi 24.6 ° / 15.8 °
Salı 25.3 ° / 16.2 °