Van Gölü Canavarı Lider Mazıdağı'nın Peşinde: Haftanın Zirve Mücadelesi!

Haftanın zirve mücadelesinde Van Gölüspor lider Mazıdağı Fosfatspor karşı karşıya geliyor.

Spor Haberleri 18.04.2024 17:21:00 0
Van Gölü Canavarı Lider Mazıdağı
Tarih: 18.04.2024 17:21 Güncelleme: 18.04.2024 17:25

Haftanın zirve mücadelesinde Mazıdağı Fosfatspor ile karşı karşıya gelecek olan Van Gölüspor'un hedefi galibiyet.

Van Gölüspor, geçtiğimiz hafta Kayabağlar Beldesi Gençlikspor'u 2-0 yenerek moral buldu ve şimdi gözünü lider Mazıdağı Fosfatspor maçına dikti. Ligin 22. haftasındaki bu karşılaşmanın hazırlıklarına devam eden Van Gölüspor, pazar günü kendi evinde Mazıdağı'na karşı mücadele edecek.

PUAN DURUMUNDAKİ SIRALAMA VE ÖNCEKİ MAÇLAR

Bölgesel Amatör Lig 9. Grupta mücadele eden Van Gölüspor, son galibiyetiyle birlikte 27 puan toplayarak yedinci sıraya yerleşti. Oynadığı 20 maçta rakip filelere 30 gol bırakan takım, kendi kalesinde ise 26 gol gördü. Öte yandan, lider Mazıdağı Fosfatspor ise 55 puanla ligin zirvesinde bulunuyor ve oynadığı 20 maçın 18'ini kazandı. Mazıdağı, bu karşılaşmalarda rakip ağları tam 59 kez havalandırarak, kalesinde yalnızca 9 gol gördü.

TAKIMLARIN MUHTEMEL KADROLARI

Önümüzdeki maç için Van Gölüspor'un olası ilk on biri Ayhan Kurt, Halil İbrahim Tekin, Alişan Erat gibi isimlerden oluşurken, lider takım Mazıdağı Fosfatspor ise Mahmut Nergiz, Kubilay Yıldırım, Aykut Topal gibilerini sahaya sürecek. Van Gölüspor, lider takım karşısında galibiyet serisini devam ettirmeye çalışacak.

HAFTANIN DİĞER ÖNEMLİ KARŞILAŞMALARI

Ligde bu hafta oynanacak diğer maçlarda Bitlis Özgüzelderespor ile Yeşil Vartospor; Yenişehir Belediyespor ile Çınar Belediyespor; Diyarbakırspor ile Batman Kayraspor; Şırnak Petrolspor ile Kayabağlar Beldesi Gençlikspor; Meskan Ölmez Madencilik Hakkari Zapspor ile Bağlar Belediyespor karşı karşıya gelecek. Çınar Belediyespor'un ligden çıkarılmasının ardından Yenişehir Belediyespor hükmen 3-0 galip sayılarak haftayı üç puanla kapatacak. Diğer mücadelelerde ise takımlar zorlu rakipleri ile üst sıralar için mücadele edecek.

Her maç öncesi olduğu gibi, heyecanla beklenen bu karşılaşmalarda da takımların stratejileri ve sahadaki performansları, ligdeki dengeleri etkilemeye devam edecektir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Çarşamba 17.7 ° / 10.2 °
Perşembe 16.5 ° / 9.2 °
Cuma 12.3 ° / 6.9 °