Van Girişimcileri Dikkat: DAKA'dan 250 Bin TL'lik Dev Destek Paketi Çıkışı!

Van Girişimcilerine Büyük Fırsat: DAKA'dan 250 Bin TL Destek!

Van Haberleri 8.03.2024 14:21:20 0
Van Girişimcileri Dikkat: DAKA
Tarih: 08.03.2024 14:21

Van'da girişimcilerin yüzünü güldüren gelişme: Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), 2024 Yılı Fizibilite Desteği Programı'na başvuruların başladığı müjdesini verdi. Program dahilinde onay alan projelere 100 bin ile 250 bin TL arasında destek verilecek.

Van ve çevresindeki girişimcilere destek için büyük bir adım atan DAKA, tam 1 milyar TL bütçeli yeni destek projesini duyurdu. Bu kapsamda, girişimcilere en fazla 250 bin TL'ye kadar finansman sağlanacak.

2024 Yılı Fizibilite Desteği Programı için gerekli başvurular, 08 Mart 2024 tarihinden itibaren Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden yapılabilir. Yetkililer, başvurmak isteyenlerin https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr adresini ziyaret edebileceklerini belirtti.

PROGRAMIN AMACI VE ÖNCELİKLERİ

Program, TRB2 Bölgesinin geliştirilmesine ve rekabetçiliğinin artmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Ayrıca bölgenin ekonomisine zarar verebilecek tehdit ve risklerin ortadan kaldırılmasını, yenilik ve girişimcilik kapasitesinin güçlendirilmesini amaçlıyor. Desteklenecek projelerin önceliklere göre belirlendiği ve bu öncelikler arasında seçim yapılarak projenin odaklandığı alanın netleştirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Seçilen öncelikli alanlar arasında kadın girişimciliğine katkı sunacak yatırımlar, turizm kapasitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar, teknolojik ve yenilikçi girişimcilik odaklı faaliyetler ile bölge planındaki stratejilere uygun projeler yer alıyor.

Projenin aşağıdaki önceliklerden sadece 1 (bir) tanesi ile ilişkilendirilmesi gerekmektedir.

   TRB2 Bölgesi’nde kadın girişimciliği/kadın istihdamına katkı sağlayacak sektörlere yönelik yatırımlar için fizibilite çalışmaları,
   TRB2 Bölgesi’nin turizm kapasitesinin geliştirilmesine yönelik tanıtım ve yatırım projeleri için fizibilite çalışmaları,
   TRB2 Bölgesi’nde teknoloji, yenilik, yaratıcılık ve yeni nesil girişimcilik odaklı yatırımlara yönelik fizibilite çalışmaları,
   TRB2 2014-2023 Bölge Planı’nda yer alan strateji ve proje önerileri ile Güdümlü Proje Desteği, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programına yönelik projelerin geliştirilmesine yönelik fizibilite çalışmaları.

PROGRAMIN BÜTÇESİ, BAŞVURABİLECEK KURUM VE KURULUŞLAR

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerini kapsayan TRB2 Bölgesi için tahsis edilen 1 milyar TL'lik bütçe ile projeler, asgari 100 bin TL'den başlayarak azami 250 bin TL'ye kadar fon alabilecek. Projelerin süresi 12 ay olarak belirlenmiş olup, başvurular yerel yönetimlerden üniversitelere, kamu kuruluşlarından sivil toplum örgütlerine kadar geniş bir yelpazede alınacak. Başvuracak kurumlar; yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları, STK'lar, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri, endüstri bölgeleri, iş geliştirme merkezleri ve kâr amacı gütmeyen birlikler ile kooperatifler olarak sıralanıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °