Van GES'le Aydınlık Geleceğe: 1 Milyarlık Güneş Yatırımı Imzalandı

Van güneş enerjisi santrali için imzalar atıldı.

Van Haberleri 22.03.2024 00:12:00 0
Van GES
Tarih: 22.03.2024 00:12 Güncelleme: 22.03.2024 11:12

Van'a dev GES yatırımı gerçekleşiyor.  Van Büyükşehir Belediyesi, devlet kurumlarıyla el ele vererek yeni bir enerji projesine imza attı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İller Bankası'nın desteğiyle Van'da kurulması planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) için protokol resmiyete döküldü.

32 MİLYON EURO'LUK DEV ENERJİ PROJESİ

Van Valisi Ozan Balcı ve İller Bankası Genel Müdürü Sayın Recep Türk'ün katılımıyla yapılan imza töreni, Van için büyük önem arz eden bir yatırımın başlangıcını işaret ediyor. Yapılacak GES ile Van, 38,5 megawatt büyüklüğündeki santralden yıllık olarak yaklaşık 1 Milyar TL değerinde enerji üretecek.

BELEDİYE GELİRLERİNE KATKI VE KAMUSAL YATIRIMLAR

Yürütülecek proje ile Van Büyükşehir Belediyesi'nin gelirlerine ciddi bir katkı sağlanması öngörülüyor. Belediyenin her yıl elde edeceği 300 Milyon TL ek gelir, kentin çeşitli kamu hizmetleri için kullanılacak. Aynı zamanda 300 Milyon TL değerindeki elektrik tedariki, kurulacak güneş enerjisi santrali aracılığıyla karşılanacak.

 

 

 

PROTOKOL TÖRENİNE YÜKSEK KATILIM

Van Valisi Ozan Balcı başta olmak üzere, Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Burhan Kayatürk, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri  Prof. Dr. Ali Özvan ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan'ın hazır bulunduğu protokol töreni, projenin önemini ve şehrin önde gelen isimlerinin desteğini vurguladı.

 

Van GES

 

VAN VALİSİ BALCI'DAN TEŞEKKÜR

Proje üzerinde emeği geçen herkese şükranlarını sunan Vali Balcı, yatırımın Van için ne denli anlamlı olduğuna dikkat çekti. "Van Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı bu güzel yatırımın Van'ımıza, Vanlı hemşehrilerimize, memleketimize ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." açıklamasıyla Van halkının refahı için önemli adımların atıldığının altını çizdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cumartesi 14.1 ° / 7.4 °
Pazar 15.5 ° / 7 °
Pazartesi 15 ° / 5.7 °