Van CHP'de Mazbata İptali Girişimi Partiyi Karıştırdı: Başkan Vekili Disipline Sevk Edildi

DEM Parti Saray Belediye Başkan Adayı'nın sicilinin bozuk olduğu gerekçesi ile mazbatanın CHP'li adaya verilmesi için seçim kuruluna başvuran CHP'li Başkan Vekili Yasin Arslan disiplin kuruluna sevkedildi.

Politika Haberleri 4.04.2024 15:27:00 0
Van CHP
Tarih: 04.04.2024 15:27 Güncelleme: 04.04.2024 15:36

Saray İlçesi seçim sonuçlarına idiraz eden CHP'li Başkan Vekili Yasin Arslan'a disiplin yolu gözüktü.

Van'ın Saray ilçesinde yapılan yerel seçim sonuçlarının ardından, belediye başkanlığını kazandığı belirtilen DEM Parti adayı Davut Acar'ın mazbatası konusunda yaşanan tartışmalar, CHP'de disiplin sürecinin başlatılmasına neden oldu. CHP Saray İlçe Başkan Vekili Yasin Arslan, Acar'ın mazbatasının iptali için seçim kuruluna itiraz başvurusunda bulunmuştu.

CHP SARAY İLÇE BAŞKAN VEKİLİ HAREKETE GEÇTİ

CHP Saray İlçe Başkan Vekili Yasin Arslan, yaptığı resmi başvuruyla DEM Parti adayı Davut Acar'ın terörle ilişkili davalarda yargılanıp yargılanmadığı ve devlet memuru vasıflarını taşıyıp taşımadığı konularında araştırma yapılarak mazbatasının iptal edilmesini talep etti. İlçe Seçim Kurulu ise Acar hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü bulunmadığı gerekçesiyle bu talebi reddetti.

CHP DİSİPLİN SÜRECİNİ BAŞLATTI

Bu gelişmelerin ardından CHP Van İl Başkanlığı, ilgili başvurunun partinin bilgisi dışında yapıldığını ifade ederek, yaptığı yazılı açıklamada Arslan'ın sadece istifa etmekle kalmayıp, aynı zamanda kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu. CHP il başkanlığı, halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, tüm siyasi partilere bu konuda çağrıda bulunduğunu bildirdi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °