Van Büyükşehir Adayı Sadıksoy: 'Seçimin Gerçek Kazananıyız, Oylarımızı Yüzde 120 Artırdık!'

Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy, seçimin gerçek kazananın oylarını yüzde 120 arttırara Yeniden Refah Partisi olduğunu söyledi.

Van Haberleri 6.04.2024 18:31:00 0
Van Büyükşehir Adayı Sadıksoy:
Tarih: 06.04.2024 18:31 Güncelleme: 08.04.2024 10:38

Bir araya gelen Yeniden Rehaf Partisi Van Teşkilatı, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Yeniden Refah Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Sadıksoy, yapılan yerel seçimlerin ardından İl Başkanı Nayif Şabu ve İpekyolu Belediye Başkan Adayı Mehmet Bilici ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

SADIKSOY, SEÇİMİN GALİBİ OLDUKLARINI İDDİA ETTİ

Sadıksoy seçim değerlendirmesinde, "31 Mart seçimlerinin net galibi Yeniden Refah Partisi olduğu gerçeği, herkes tarafından kabul edilmelidir. Türkiye'de her türlü engellemeye rağmen partimizin genel oyunu yüzde 120, Van'da ise yüzde 50 artırarak bu seçimin yegane galibi olduğunu belgeliyoruz" dedi.

SEÇİM SONUÇLARININ BİR BAŞLANGIÇ OLDUĞUNU VURGULADI

Yeniden Refah Partisi temsilcisinin ifadelerine göre, seçimlerin sonuçları sadece bir başlangıç. Beş yıl boyunca ülkeyi yerel ölçekte yönetecek temsilcilerin seçilmesinin önemine dikkat çeken Sadıksoy, demokrasi ve halkın özgür iradesine vurgu yaptı. Halkın iradesine yapılan müdahalelerin ve anti demokratik yöntemlerle vatandaşın tercihlerinin değiştirilme çabalarının kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

“OY VERMEYENE HİZMET YOK”  ANLAYIŞINA ELEŞTİRİ

Sadıksoy, "Eğer bize oy vermezseniz size hizmet gelmeyecek" tehdidiyle seçmenin iradesine doğrudan müdahale edildiğini, devlet makamının tarafsızlığının zarar gördüğünü belirterek bu durumu kınadı. Seçim sürecinde adil olmayan müdahalelerin vatandaşın devlete olan güvenini sarsabileceğine işaret etti.

PARTİNİN SİYASİ GELENEĞİ VE İLKELERİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRME

Yeniden Refah Partisi'nin herkese eşit mesafede duran ve herkesin siyasi tercihine saygı duyan adil bir düzen arayışında olduğunu ifade eden Sadıksoy, bu anlayışın ülkenin refahına, huzuruna ve demokrasisine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

ALINAN OY ORANLARI VE İLÇELERDEKİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ

Son olarak Sadıksoy, partisinin yerel seçimlerde yüzde 5 oy oranı ile 23 bin 779 oy aldığını belirtti. Seçimden büyük bir başarı ile ayrıldıklarını ve Ankara'ya "kaybedenler kulübü" olarak dönenlerin durumunu merak ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Van Van Postası


Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °
Cuma 14.5 ° / 6.4 °