Van AGD'den Gazze'ye destek kermesi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi, siyonist işgal rejiminin bir aydan fazla süredir devam ettirdiği katliamlara direnen Gazzeli Müslümanlara destek olmak amacıyla hayır kermesi düzenledi.

Van Haberleri 11.11.2023 21:04:00 0
Van AGD
Tarih: 11.11.2023 21:04 Güncelleme: 12.11.2023 19:53

7 Ekim'de başlayan katliam ve soykırıma direnen Filistin’deki Müslümanlar Van’da unutulmuyor. İl genelinde Gazze’ye yönelik yapılan programlarla maddi ve manevi olarak onların yanında olduğu mesajı veriliyor. Bu kapsamda AGD Van Şubesi tarafından düzenlenen hayır kermesi ile hem Gazze bilinci veriliyor hem de elde edilen nakdi gelir Gazze’ye ulaştırılacak.

Kermeste, dernek gönüllülerinin hazırladığı yemek, tatlı ve meşrubatların yanı sıra kitap satışı yapılarak nakdi gelir elde ediliyor. Bu gelirin tamamı Filistinli Müslümanlara gönderilecek.

"FİLİSTİN’DE BÜYÜK BİR ZULÜM VE KATLİAM VAR"
Kermese ilişkin bilgi veren AGD Van Kadın Kolları Şube Başkanı Büşra Hilal Aydın, “Malumunuz şu anda Filistin’de büyük bir zulüm ve katliam var. Filistin’e desteğimizi göstermek amacıyla böyle bir organizasyon yaptık. Orada her manada hem abluka altındalar, hem de bütün insani ihtiyaçlardan yoksunlar. Biz Cansuyu Derneğimiz aracılığıyla burada elde ettiğimiz gelirleri orada ki insanlara ulaştırmak için gayret sarf edeceğiz. Şu anda zaten Cansuyu Derneğimiz orada elinden geldiğince yemek dağıtımında bulunuyor. Biz de ona katkı sağlamak amacıyla buradan bu şekilde bir yardım ulaştıracağız inşallah. Şu anda biz yiyecek satıyoruz. Aynı zamanda kitap satışımız var. Halkın ilgisi daha önce de yapılan etkinliklerde güzeldi, inşallah gün içerisinde de devam edecek. Bunu bekliyoruz. Van halkının duyarlı olduğunu biliyoruz. Kendi derneğimizde hazırladığımız ürünler var. Biz özellikle mantı, içli köfte gibi ürünler hazırladık. Onun haricinde hem kendi dernek üyelerimiz hem de halkımıza, çevremize duyurduk. Sağ olsunlar, onlar da katkıda bulunuyorlar” dedi.

Beşyol Meydanı’nda sabah saatlerinde başlayan kermes akşam 20.00’a kadar devam edecek.


Anahtar Kelimeler: ' Gazze' destek kermesi
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °