Ümit Gültepe’den Van OSB Başkanı Memet Aslan’a sorular

Van OSB Başkanı Memet Aslan’ın yapmış olduğu açıklamada “Uluslararası firmalardan OSB’ye ciddi bir teveccüh söz konusu” demesi üzerine Ümit Gültepe bir dizi soru sordu ve eleştirdi.

Ekonomi Haberleri 29.01.2024 23:38:00 0
Ümit Gültepe’den Van OSB Başkanı Memet Aslan’a sorular
Tarih: 29.01.2024 23:38 Güncelleme: 30.01.2024 00:30

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Organize Sanayi Bölgesi (Van OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan Uluslararası firmalardan gelen talepleri de anlatan bir basın açıklaması yaptı. 

Aslan basın açıklamasında “Özellikle son yıllarda OSB’ye çok ciddi uluslararası sermayenin, yatırımcıların talebi ve teveccühü söz konusu oldu. Yabancı firmalarımız ulusal boyutta yaptıkları ortaklıklarla Van OSB’ye yatırım yaptılar. Fiziki mekanları, fabrika binaları, idari bölümleri ile beraber bitirdiler. Şu an makine parkurları hazırlanıyor. İnşallah kısa zamanda oradaki makina ve ekiplerin kurulması ile beraber üretim bandına geçecekler. Üretim ile beraber ciddi bir üretim ve istihdam kaynağı oluşturacağız. Yine tekstil bölgemiz ciddi bir gelişim kaydediyor. Daha önce birkaç fabrikamız devreye girmişti. Şu an 15 fabrikamız, ciddi istihdam oranlarıyla üretim yapmaktadırlar. Tabi üretim demek, yüksek istihdam gücü demektir. Ayrıca 100 hektarlık hazır giyim tekstil bölgesinde hem alt yapı çalışmaları hem inşaat çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

GÜLTEPE: “VAN OSB’YE TEVECCÜHÜ KİM GÖSTERİYOR?”

Van Postası Gazetesi Haber Sitesi’nde yayınlanan haberin sosyal medya paylaşımına yaptığı yorumda, haberi değerlendiren Edremit Arama Kurtarma Birliği Üyesi Ümit Gültepe, sorularını ve eleştirisini sıraladı. 

İşte Ümit Gültepe’nin yorumda sorduğu sorular;
- Bu teveccühü kim gösteriyor?
- Kimdir bu Uluslararası firmalar?
- Nedir teveccühleri?
- Bu teveccühleri karşılığında kazancımız nedir?
Haberi okudum, okudum, okudum elle tutulur tek şey göremedim
Not: Bu arada Batman'da iki organize sanayi bölgesi daha yapılıyor, biz de öyle rüzgâr
 

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Çarşamba 10.1 ° / 3.3 °
Perşembe 13.9 ° / 5.3 °
Cuma 15.4 ° / 7.5 °