Uluslararası Edremit Satranç Turnuvası 2022

Van’da Edremit Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Uluslararası Satranç Turnuvası, dünyanın gözünü Van’a ve Van Gölü’ne çevirdi.

Editörün Seçimi 26.07.2022 17:40:00 0
Uluslararası Edremit Satranç Turnuvası 2022
Tarih: 26.07.2022 18:14

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Edremit Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin yanı sıra İran, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Irak ve Bulgaristan’dan sporcuların katıldığı satranç turnuvası renkli görüntülere sahne oldu. 
Uygulama Oteli'nde düzenlenen turnuvanın açılışında konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, böyle güzel bir etkinlikte buluşmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Edremit Belediyesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerde gayet güzel gidiyor. Biz de destek veriyoruz. Çocuklar için ne yapsak azdır. İnşallah her okula 20 tane set alacağız ve toplamda 30 bin seti okullara dağıtmış olacağız” dedi.

Sadece satrançta değil bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif bütün faaliyetleri desteklemekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Balcı, “Çocuklara, gençlere ve kadınlara ilişkin hayata dokunan her işte beraber olmaktan, onları yüreklendirmekten büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnşallah hayata ve yaşama ilişkin güzel işler yapılacak. Bu duygu ve düşüncelerle bu etkinlikte emeği geçen Edremit Belediyesi başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SAY, “EDREMİT HEM TURİZM HEM DE SPORUN MERKEZİ”
Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise, Edremit’i hem turizm hem de sporun merkezi yapacaklarını vurgulayarak, “Bugün bu tabloyu görünce bizler de mutluluğumuzu paylaşmak istedik. Bugün 300’ün üzerinde satranç severi Van’ımızda, Edremit’imizde, bu mekânda buluşturmuş olduk. Yaklaşık 10 bin kilometre mesafeden gelen, 6 ülkeden ve 30’a yakın ülkemizdeki şehirlerden misafirlerimiz var. Yine az önce il temsilcimizin de bahsettiği üzere görme engelli yarışmacılarımız da var. Spor kardeşliktir, centilmenliktir, kültürlerin bir araya gelmesidir” diye konuştu.

Van’da ilki yapılan turnuvanın 5 gün süreceğini belirten Başkan Say, “İnşallah bu turnuva ile şehrimizi ve Edremit’imizi tüm dünyaya tanıtmış olacağız. Bu çalışmada bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Valimize, İl Müdürümüze ve tüm paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

YAVİÇ , “ÜLKEMİZİN FARKLI ŞEHİRLERİNDEN 270 SPORCUMUZ TURNUVAMIZA KATILMAK ÜZERE VAN’A GELMİŞTİR” 
Türkiye Satranç Federasyonu Van İl Temsilcisi Adnan Yaviç ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: 
Toplam 67 tane yabancı sporcumuz bu turnuvaya katılım sağlamıştır. Aynı şekilde ülkemizin farklı illerinden yaklaşık 270 sporcumuz şuanda turnuvamıza katılmak üzere ilimize gelmiştir. Her kategoride dereceye girecek yaklaşık 20 sporcumuz bu turnuvamızın sonucunda ödül alacaktır. Turnuvaya herkesin katılım sağlaması için gerekli yönerge tanzim edilmiştir. Burada Türkiye’nin farklı illerinden gelen görme engelli 10 tane değerli sporcumuz da bulunmaktadır. Aynı zamanda turnuvamıza sevgi evlerinden gelen çok sevecen 8 tanede çocuğumuz var. 

SARIALEM, “SATRANÇ, EĞİTİMİN DE BİR PARÇASI VE ÇOCUKLAR İÇİN FAYDASI ÇOK FAZLA” 
Turnuvaya katılan Engin Sarıalem ise Van’da böyle bir turnuvaya katılmaktan dolayı mutlu olduğunu Vangölü TV mikrofonlarına şu ifadelerle açıkladı:  
Bu turnuvada çok mutluyuz ve çok eğleniyoruz. Farklı insanlarla tanışıyoruz. Satranç, eğitimin de bir parçası ve çocuklar için faydasını saymaya gerek yok. Matematik ve geometri var. 

AKSU, “TURNUVANIN SONUŞLARI VAN ADINA GÜZEL OLACAK”
Van adına güzel bir turnuva olduğunu ifade eden rehber öğretmen Hikmet Aksu, ise şu sözlere ver verdi:  
Bu turnuvaya B kategorisinden katılıyorum. İlk defa bir turnuvaya katılıyorum ve çok heyecanlıyım. Van adına güzel bir sonuç çıkarmayı bekliyoruz.  

BİKER , “DOĞUDA BÖYLE BİR TURNUVAYI GÖRMEK GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL” 
Turnuvaya Ankara’dan gelen Muhittin Biker ise, turnuvanın çok güzel bir yerde yapıldığını ifade ederek şunları söyledi:  
Turnuva çok güzel bir yerde yapılıyor ve doğuda bir turnuva yapılmasını görmek zorken burada böyle bir turnuvayı görmek gerçekten çok güzel bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

Kaynak: Vangölü TV 


Cuma 6.5 ° / -2.2 °
Cumartesi 8.4 ° / 0.5 °
Pazar 9.1 ° / 2.1 °