Turgut Yaz yeniden Ege Vanlılar Derneği Başkanı

İzmir'de ikamet eden Vanlılar arasında birlik beraberlik ve dayanışma sağlamak, Van'ı tanıtmak, kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan Ege Vanlılar Derneği olarak isim değişikliğine giderek genel kurulunu gerçekleştirdi.

Van Haberleri 13.11.2023 18:15:00 0
 Turgut Yaz yeniden Ege Vanlılar Derneği Başkanı
Tarih: 13.11.2023 18:15 Güncelleme: 13.11.2023 18:19

İzmir'de ikamet eden Vanlılar arasında birlik beraberlik ve dayanışma sağlamak, Van'ı tanıtmak, kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan Bayraklı ve Bornova Vanlılar Derneği, Ege Vanlılar Derneği olarak isim değişikliğine giderek genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurulda mevcut başkan Turgut Yaz yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Kurulduğu günden bu yana İzmir'de Van'ın tanıtımına, kültürüne yönelik çalışmalar yapan, Vanlıların ve Van'a gönül veren Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sağlayan Bayraklı ve Bornova Vanlılar Derneği tüzük değişikliğine giderek ismini Ege Vanlılar Derneği olarak değiştirdi.

3. genel kurulunda yenide başkanlığa seçilerek güven tazeleyen Ege Vanlılar Derneği Başkanı Turgut Yaz Van’ın tanıtımına katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Oy birliğiyle Divan heyetine, Vanlılar Dernek Başkanı Ercan Turan, KARYAD Karşıyaka Yardımlaşma Derneği Başkanı Emine Ata Yorgun, Aylin Betil seçildi. 12 maddeden oluşan gündem maddeleri tek tek okunup yönetim kurulu tarafından onaylandı.

Genel Kurul öncesi, Ege Vanlılar derneği üyelerine Van kahvaltısı vererek, Ege ve İzmir’deki Vanlılara nasıl yardım edileceği hakkında istişare edilerek, görüş alışverişinde bulunuldu.

“2. Ege Vanlılar Tanıtım Günleri yapmak istiyoruz”

Başkan Yaz, yaptığı açıklamada “Genel Kurulumuz daha önce yaptığımız gibi Van kahvaltısı şeklinde olmuştur. Genel Kurulumuza katılım sağlayan birçok Van dernekleri vardır. Bundan sonraki süreçte, Ege Vanlılar Derneği tarafından Ocak veya Şubat Ayı içerisinde 2. Ege Vanlılar Tanıtım Günleri yapmayı planlıyoruz. Bir sonraki yapacağımız Genel Kurulumuza kadar istişarelerde bulunarak yapılması istenenler yapılıp, Van’ın sesinin çok daha güçlü çıkması, Ege Vanlılar oluşumunu bütün Vanlı hemşerilerimize ve İzmir’de bulunan Siyasi ve Sivil Toplum kuruluşlarına duyurmaya çalışacağız” dedi.

“Amacımız Van'a, Vanlılara ve Van dostlarına hizmet etmektir”

Van’ın tanıtımına, Vanlılar arasında birliği, beraberliği ve dayanışmayı sağlamak için çalışmalara devam edeceklerini belirten Yaz, “Kurulduğumuz günden bu yana Van’ımızın tanıtımına yönelik ciddi çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. İzmir’de Van’ın sesini gür bir şekilde duyuyoruz. İzmir’de yaşayan Vanlılar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, insanlarımızın huzuru, mutluluğu, çalışma arzularını, maddi ve manevi sorunlarına pratik çözümler üretebilmek, Van’ın kadim kültürünü tanıtırken İzmir’in sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak üzere kurulmuştur. Dernekler gönüllülük esasına dayalı, insanların ortak amaçları takip etmek üzere bilerek ve isteyerek bir araya geldiği maddi ve manevi fedakârlığa dayanan oluşumlardır. Derneğimiz bugün bu duygularla 3. genel kurulunu yapmanın heyecanını yaşamaktadır. Genel kurulumuzda derneğimizin değerli üyeleriyle göreve seçilen yönetim kurulumuz tüzüğümüzde yer alan faaliyetleri plan ve program içinde gerçekleştirmenin gayreti içinde olacaktır. Çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyerek Van'ı ve kültürünü tanıtıyoruz. Vanlılar ve Van'a gönül veren dostlar arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, hemşehrilerimizin ve dostlarımızın kaynaşmalarını, sosyo ekonomik, kültürel düzeylerini yükseltmek için çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarımıza herkesi ortak ederek, imkanlarımızı herkesle paylaşarak İzmir’de ilimizin tanıtımına, kültürüne hizmet ediyoruz. Hiçbir karşılık beklemeden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz memleketimiz Van’ı seviyoruz. Her yerde de tanıtımını en güzel şekilde yapıp sesini duyurmaya çalışıyoruz. Amacımız Van'a, Vanlılara ve Van dostlarına hizmet etmektir. Kapımız ve gönlümüz bütün dostlara açıktır. Genel kurulda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 


Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °
Perşembe 17.2 ° / 9.7 °