Rengarenk Badem Çiçekleriyle Cazibe Merkezi: Çarpanak Adası'na Yolculuk Rehberi!

Badem çiçekleri arasında bir cennet olan Çarpanak Adası'na gitmek isteyenleri bekleyen yolculuk.

Van Haberleri 16.04.2024 17:32:00 0
Rengarenk Badem Çiçekleriyle Cazibe Merkezi: Çarpanak Adası
Tarih: 16.04.2024 17:32 Güncelleme: 18.04.2024 11:08

Akdamar Adası'nın ardından şimdi de Çarpanak Adası'nın yıldızı parlamaya aday.

DOĞANIN MUCİZESİ: ÇARPANAK ADASI

Çarpanak Adası, sahip olduğu doğal güzellikler ve tarihi manastırıyla ziyaretçilerini büyüleyen eşsiz bir mekandır. Van'ın Tuşba ilçesinde bulunan bu harikulade ada, badem ve kayısı ağaçlarının bahar mevsiminde rengarenk çiçeklerle bezemesiyle doğaseverlerin ilgisini çekmekte. 

TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİĞİYLE ÇARPANAK ADASI

Adanın 100 yıldan daha fazla bir süre önce Van Gölü'nün yükselen suları ile çevresinden ayrılarak bir ada haline dönüştüğüne inanılıyor. 9-11. yüzyıllar arasında yapılan ve tarih boyunca çeşitli depremlerle sarsılan Aziz Yunahha manastırı hala adanın en bilinen yapılarından biri olarak ayakta durmaktadır. 

ÇARPANAK ADASI'NIN KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN GÜZELLİKLERİ

Van Gölü'nün kuzeydoğu kesiminde konumlanan Çarpanak Adası, uzun süre gizli kalmış bir güzellik olarak dikkat çekişmekte. Sosyal medya üzerinden yapılan tanıtımlar ve artan popülarite sayesinde artık pek çok kişi bu muhteşem adayı ziyaret etmeyi hayal ediyor. 

AKDAMAR'DAN TAHTA ÇARPANAK'A

Akdamar Adası'nın yüksek giriş ücretleri göz önünde bulundurulduğunda, Çarpanak Adası'nın cazibesinin daha da arttığı ve potansiyel olarak bu popüler destinasyonun yerini alabileceği konuşuluyor. Badem ve kayısı ağaçlarının çiçek açtığı dönemlerde ziyaretçi akınına uğrayan ada, Türkiye'nin en popüler destinasyonları arasına adını yazdırmayı hedefliyor. 

ÇARPANAK ADASI'NA ULAŞIM

Çitören Mahallesi üzerinden özel araçlar, taksiler veya tur otobüsleri ile adanın bulunduğu bölgeye erişim sağlanabilir. Ancak, ziyaretçilerin adaya daha rahat ulaşmayı temenni ettikleri ve bu yönde çalışmalar yapılmasını istedikleri belirtiliyor. Tekne ile ulaşım imkanı sunan adanın doğal ve tarihi güzellikleri, ziyaretçiler için keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olarak nitelendirilebilir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Salı 18.8 ° / 10.8 °
Çarşamba 17.7 ° / 10.2 °
Perşembe 16.5 ° / 9.2 °