Özgökçe: TMO Van'da hububat alım rekoru kırdı

Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe 'Bu sene yağışlardan dolayı buğday, arpa rekoltemiz çok iyiydi, verim fazlaydı, Çiftçilerimiz için güzel ve bereketli bir hasat dönemi oldu." dedi

Van Haberleri 2.11.2023 17:08:00 0
Özgökçe: TMO Van
Tarih: 02.11.2023 17:08

İlimiz Tarım üretimi açısından önemli bir yere sahiptir olduğunu belirten Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe 'Bu sene yağışlardan dolayı buğday, arpa rekoltemiz çok iyiydi, verim fazlaydı, Çiftçilerimiz için güzel ve bereketli bir hasat dönemi oldu.

Toprak Mahsulleri Ofisi Van’da 16 bin 423 ton arpa, 13 bin 444 ton buğday olmak üzere 29 bin 867 ton hububat alımı yaparak Van hububat alım rekorunu kırdı. Vanlı çiftçilerimiz rahatladı. Hububat alımları sürecinde çiftçilerden desteklerini esirgemediklerini belirten Özgökçe, “Van’daki ofis şubesi 4-5 yıl öncesine kadar yaz aylarında sadece bir ay gibi kısa bir süreliğine açık kalarak alım yapmaktaydı. Odalarımızın girişimleri sonucunda ve Ofis Genel Müdürü sayın Ahmet Gürdal, Genel Müdür Yardımcısı Ümit Orhan’ın katkılarıyla ofisimiz şimdi hem alım hem de satış yapmaktadır. Çiftçilerimizin büyük emek vererek ürettiği hububatları karşılığı almasını sağlayan, daima çiftçinin yanında olan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü sayın Ahmet Güldal’a, Genel Müdür Yardımcısı sayın Ümit Orhan’a Van Şube Müdürü  sayın Metin Er’e üreticiler adına teşekkür ederim” dedi.

Özgökçe; “İlimizde Şube Müdürlüğü olarak hizmet veren TMO’nun daha daha iyi hizmet verebilmesi için Başmüdürlük olarak kurulmasını istiyoruz” talebinde bulundu. 


 

Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Özgökçe: ' hububat rekoru kırdı
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °