Oyunlarla İpekyolu'ndan Aday Olan İsa Berge'nin Başkanlık Hayali Suya Düştü

Masabaşı oyunlar ve sipariş anket sonuçları ile AK Parti İpekyolu Belediye Başkan adaylığını kapan, ancak halk karşılığı olmayan İsa Berge'ye İpekyolu İlçe Seçim Kurulu dur dedi.

Van Haberleri 4.04.2024 13:51:00 0
Oyunlarla İpekyolu
Tarih: 04.04.2024 13:51 Güncelleme: 04.04.2024 14:36

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

İlçe Seçim Kurulu İkinci Parti adayı olarak mazbatanın İsa Berge'ye verilmesi talebini reddetti. Talebi Reddetti

İpekyolu Belediye Başkanlığı seçimleri sonrasında AK Parti'nin adayı İsa Berge'ye mazbatanın verilmesi talebi, İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. AK Parti Van İpekyolu İlçe Teşkilatı, DEM Parti'nin adayı Cevdet Altındağ'ın mazbatasının iptalini ve İsa Berge'ye verilmesini istemişti. 

İlçe Seçim Kurulunun kararını açıklaması İsa Berge'nin herşeye rağmen İpekyolu Belediye Başkanı olma hayalini suya düşürdü.

AK PARTİ MAZBATA İPTALİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

AK Parti İpekyolu İlçe Teşkilatı'nın İpekyolu İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı başvuruda, Cevdet Altındağ'ın seçilme yeterliliğinin olmadığı ve bu sebeple mazbatasının iptal edilerek AK Parti adayına verilmesinin gerektiğine vurgu yapıldı. Çarpıcı iddialar içeren başvuruda Altındağ'ın geçmiş dönemlerde belediye meclis üyeliğinde kayyum atanması durumuna işaret edilmişti.

RED KARARININ AYRINTILARI

İpekyolu İlçe Seçim Kurulu'nun değerlendirmesi sonucunda, Cevdet Altındağ'a yönelik herhangi bir yasal engel teşkil edecek bilgi ve belgenin olmadığı ortaya çıktı. Talebin oy çokluğuyla reddedildiği belirtildi. Bu durum, mazbatanın AK Parti adayı yerine DEM Parti adayı Altındağ'a verilmesiyle sonuçlandı.

Her iki partiden önemli isimler ve yerel halk bu karar üzerinde farklı yorumlar yaparken, İpekyolu Belediyesi politik bir çekişmenin ortasında kalmış gibi görünüyor.önümüzdeki günlerin gelişmelerini yakından takip edeceğiz.

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Salı 12 ° / 3.7 °
Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °