Oktay Candemir, Arif Aslan ve Lokman Gezgin Van'da gözaltına alındı

Van'da gazetecilik yapan Oktay Candemir, Arif Aslan ve Lokman Gezgin gözaltına alındı

Asayiş Haberleri 27.02.2024 14:59:00 0
Oktay Candemir, Arif Aslan ve Lokman Gezgin Van
Tarih: 27.02.2024 14:59 Güncelleme: 27.02.2024 15:23

Van'da görevlerini icra eden gazeteciler Oktay Candemir, Arif Aslan ve Lokman Gezgin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Van şehrinde terör örgütü bağlantısı gerekçesiyle hakkında çeşitli soruşturma ve davaların odağında bulunan gazeteci Oktay Candemir ile birlikte meslektaşları Arif Aslan ve Lokman Gezgin, sabah saatlerinde Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kendi evlerinde gözaltına alındılar.

GÖZALTI SÜRECİ VE GİZLİLİK KARARI

Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen üç gazetecinin avukatı Cahit Durmaz, müvekkilleriyle yaptığı görüşme sonrasında dosyada gizlilik kararı bulunduğunu ve ifadelerin Çarşamba veya Perşbe günü alınmasının beklendiğini belirtti.

GAZETECİLERİN DURUMU VE AVUKATIN AÇIKLAMASI

HDP'ye yakınlığıyla tanınan tutuklu gazetecileri ziyaret eden Avukat Cahit Durmaz, konu hakkında, dosyanın içeriğinin Ankara'da yürütülen bir soruşturmadan kaynaklandığını ifade etti. Durmaz, emniyetteki görüşme sırasında gazetecilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve avukat görüşmelerinde bir engelleme bulunmadığını, ifadelerinin Van'da alınarak, şüphelilerin Ankara'ya sevk edilmeyeceklerini paylaştı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °