MESK Başkanı Mehmet Şakir Gül: Emeklilere sadaka verildi

Emeklilere yapılan yüzde 5'lik zamla ilgili açıklamalarda bulunan Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu (MESK) Başkanı Mehmet Şakir Gül, 'Hükümet bizlere üvey evlat muamelesi yapıyor." dedi.

Van Haberleri 18.01.2024 16:13:00 0
MESK Başkanı Mehmet Şakir Gül: Emeklilere sadaka verildi
Tarih: 18.01.2024 16:13 Güncelleme: 18.01.2024 16:20

Emeklilere yapılan yüzde 5'lik zamla ilgili açıklamalarda bulunan Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu (MESK) Başkanı Mehmet Şakir Gül, 'Hükümet bizlere üvey evlat muamelesi yapıyor. Emeklilerimiz hiç bir zaman devlete yük değildir. Bu düşünceye sahip olanlar varsa yanlış düşünüyorlar. Emeklilerimize %5 sadaka verildi. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan yüzde 5'lik ek zam emeklilerimiz tarafından memnuniyet verici olarak karşılanmadı' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam yapılacağını açıkladı.

Gazetemize açıklamalarda bulunan MESK Başkanı Mehmet Şakir Gül, emeklilerin hayal kırkılığına uğradığını belirterek, ”Emeklilerimize %5 sadaka verildi. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan yüzde 5’lik ek zam emeklilerimiz tarafından memnuniyet verici olarak karşılanmadı. Biz emeklileri hayal kırıklığına uğratarak sanki sadaka verilmiş gibi karşılandı. Gerçekleşen altı aylık enflasyon farkı yüzde 37.57 ile birlikte toplamda yüzde 42.6lik bir zam emeklilerimizi bu hayat pahalılığı karşısında oldukça endişeye düşürdü. Memur emeklilerimize nasıl yüzde 49.25’lik zam veriliyorsa biz SSK, Bağkur emeklilere de aynı zam verilmesi beklentisindeydiler ama verilmedi. Hükümet bizlere üvey evlat muamelesi yapıyor. MESK Konfederasyonu Van İl Başkanlığı olarak emeklilerimizin haklarını sorun ve taleplerini her platformda gündemde tutmaya devam edeceğiz. SSK çarpık sistemin bir an evvel yetkililerimiz tarafından düzeltilmesini talep ediyoruz. Emeklilerimiz bu vatanın temel taşlarıdırlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinden bugüne kadar her alanda her kademesinde hayatlarının en verimli çağlarında en az 25 yıl hizmet ederek alın terleri vardır. Emekliliği hak ederek emekli olmuşlardır. Emeklilerimiz hizmetleri süresi içinde üretime katkı sunmuşlar ve çalıştıkları süre içerisinde prim ödemişler ve ödemiş oldukları primler bu gün emeklilerimize maaş olarak geri dönüşüm sağlıyor. Bu nedenle hiç kimse emeklilerimiz üzerinden siyaset yapmasınlar. Emekliler gerektiğinde gereğini yapacak büyük bir topluluktur. Emeklilerimiz hiç bir zaman devlete yük değildir. Bu düşünceye sahip olanlar varsa yanlış düşünüyorlar. Çünkü yarın kendileri de emekli olacaklardır.  Bugünün çalışanları yarının emeklileridir” diye konuştu.


Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °