Mehmet Nuri Başdinç, 'Tuşba'yı imar etmek için adayım'

AK Parti Tuşba Eski İlçe Başkanı Mehmet Nuri Başdinç, Tuşba Belediye Başkan adaylığı için başvurusunu büyük kalabalık eşliğinde yaptı.

Politika Haberleri 17.11.2023 14:48:00 0
Mehmet Nuri Başdinç,
Tarih: 17.11.2023 14:48 Güncelleme: 20.11.2023 14:12

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi
Bugün sabah saatlerinde AK Parti Tuşba İlçe Başkanlığı binasına kalabalık bir heyet ile gelen Eski İlçe Başkanı Mimar Mehmet Nuri Başdinç, Tuşba Belediye Başkan Adaylığı dilekçesini ilçe Başkanı Erdal Baran'a verdi.

Başvuru dilekçesini alan AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Erdal Baran, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

TUŞBANIN VE AK PARTİ AİLESİNİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖRÜYORUZ
163 bin nüfusu olan bir ilçede görev yapıyoruz, AK Parti ailesinin ne kadar büyük olduğunu görüyoruz. Bu ailenin birer üyesi olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

MEHMET NURİ BAŞDİNÇ AK PARTİ TUŞBA TEŞKİLATIMIZIN ÇOK ÖNEMLİ BİR BİREYİ
Önümüzde bir seçim süreci var, bu seçim süreci ile alakalı olarak çok kıymetli aday adaylarımız var. Tabi Mehmet Nuri Bey de önceki dönem ilçe başkanımız olarak görev yaptı. AK Parti Tuşba Teşkilatımızın çok önemli bir bireyi, bizim ilçe başkanımız. Kendisinin de böyle bir çalışmada bulunması ve aday adaylığı sürecini başlatması bizi çok mutlu etti. Çalışmalarında başarılar diliyorum"  

 

 

"TUŞBANIN İMARI İÇİN BİR MİMAR LAZIM"
Adaylık başvurusunun ardından yaptığı konuşmada, Tuşba'nın imarı için çalışan bir mimar olarak Belediye Başkan adayı olduğunun altını çizdi.

Neden adaylık başvurusu yaptığını ifade eden Başdinç konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“DAVAMIZA BAĞLI ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETTİ VE DEVAM EDECEK”
2007 yılı Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldum. 1 yılı aşkın ABD'de mimarlık üzerine görev yaptım. 2010 yılında Yapı Denetim ve Yapıların Statiği, Tarihi Yapıların Restarasyonu üzerine İzmir'de çalışma yaptım. 2010 yılından bu yana da yapı statiği ve yap-sat inşaatçılık üzerinde çalışmalarım devam ediyor.

2019 yılında Van'ın Tuşba ilçesi belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundum ve adaylık bize verildi, Adaylığım açıklanmadan partimizdeki büyüklerimiz yeni bir karar ile Salih Akman Bey'i aday olarak açıkladı. Cumhurbaşkanımızın yolunu ve yaptığı çalışmaları dava olarak kabul ettiğimiz için, partimize ve davamıza küsmedik, her zaman çalışmalarımıza devam ettik. Ocak 2020'de Tuşba İlçe Başkanlığı görevi bana tevdi edildi. 3 yılı aşkın bir süre bu görevi yürüttüm. 

 

 

“TEŞKİLATIMIZLA BİRLİKTE 2024 SEÇİMLERİNİ KAZANMAK İÇİN ÇALIŞTIK”
31 Mart 2019'da yapılan mahalli idareler seçimlerinde Tuşba Belediye Başkanlığı'nı 7 bin oy farkı ile kaybetmiştik. 2024 yılında seçimleri kazanmak için Tuşba Teşkilatımızın tüm kademeleri  ile birlikte canla başla çalıştık.

"ÇALMADIĞIMIZ KAPI, SIKMADIĞIMIZ EL BIRAKMADIK"
Görevim sırasında şu anki ilçe başkanımız Erdal Bey ile birlikte kapı kapı dolaştık. Gitmediğimiz ev sıkmadığımız el kalmadı. 67 mahallemizin 67 sokağında ve caddesinde hepimizin ayak izi var.

 

 

"TARLADA İZİ OLMAYANIN HARMANDA YÜZÜ OLMAZ"
Hani bir söz var ya "Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz" diye. Buradan hareketle bizim tarlada izimiz var, partimize elimizden gelen her türlü emeği davamız olduğu için verdik. Bu gün de bu duygu ve düşünceler ile hizmet etmek borcumuzu ve görevimizi yerine getirmek için aday adaylık sürecimizi başlattık.

"ÇALIŞMALARIMIZLA TÜRKİYE'DE DERECELER YAPTIK"
İLçe Başkanlığı yaptığım süreçlerde üye kaydı çalışmalarında ve Siyaset Akademisi eğitimlerinde ilçemiz başarıları ile Türkiye'de derece yaptı. Bugünkü mevcut ilçe binamızı teşkilatımıza kazandırdık. Kendi maddi imkanlarımızla teşkilatımızı kurumsal bir yapı haline getirdik. İlçe Başkanımız Erdal Baran Bey ile 4 yıla yakın bir süre birlikte çalıştık.

 

 

"VATANDAŞLARIMIZA SAHİPLENDİK, GÖNÜLLERİNİ KAZANDIK"
Yaptığımız çalışmalarda her vatandaşımızın gönlüne girmeyi esas aldık. Kimsenin kalbini kırmadık, her biri ayrı değerde olan tüm vatandaşlarımızı dinledik, değer verdik ve sorunlarını imkanlarımız el verdiği ölçüde çözmeye çalıştık. Çözüm bulamadığımız konular hakkında da ilgili vatandaşlarımıza dönüş yapıp gerekçelerini izah ettik. Gönülleri kazanmaya çalıştık. 

"TUŞBALI VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN PROJELER ÜRETTİK"
İlçe Teşkilatımız ile birlikte yaptığımız çalışmalarda görüştüğümüz çeşitli vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini dinledik, sıkıntılarını ve problemlerini not aldık. Çözebildiklerimizi çözdük, çözemediklerimiz ile ilgili de çözümü için projeler ürettik.

 

 

"TUŞBA'NIN EN ÖNEMLİ SORUNU İMAR KONUDUR"
Tuşbada yaşayan vatandaşlarımız ne istiyor, ilçemizin problemi ve sıkıntıları nasıl çözülür diye bunları kendimize dert edindik. Aday gösterilip seçldiğim takdirde Tuşba'nın en büyük problemi olan imar konusunu çözeceğiz. Sürdürülebilir bir gelişmesi olan, silüeti güzelleşen bir kent oluşturmak için imar problemi çözülmesi gereken en önemli konumuzdur.

"TUŞBA'YI GELİŞMİŞ BİR İLÇE HALİNE GETİRECEĞİZ"
Tuşba ilçemizin bir kent meydanı ve çarşısı yok. Tuşbanın silüetini güzelleştirmek, modern bir kent görünümüne kavuşturmak için çalışmalar yapacağız. İlçemizin bütün insanları, şu anda ihtiyaçlarını gidermek için İpekyolu'na geliyor, derdine sıkıntısına çözümü ipekyolu'nda arıyor. Biz çarşısı, ekonomik hayatı, gelişimi ile Tuşba'nın kendi ihtiyaçlarını giderip, gelişmiş bir ilçe haline gelmesini sağlayacağız .

 

 

"KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE YENİ BİR SİLÜET OLUŞTURACAĞIZ"
Tuşba'nın kentsel dönüşüme ihtiyacı olmasına rağmen, hiç bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçirilmemiş. Tüm bu ihtiyaçları biliyoruz ve çözümlerini ürettik.

"İLÇEMİZİ PARKLAR, SOSYALVE KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR İLE DONATACAĞIZ"
ilçemizde yeni rekreasyon alanları, parklar, sosyal ve kültürel tesisler kazandıracağız, ismini tarihten alan ilçemizde kültürümüze ve değerlerimize uygun sosyal ve kültürel bir iklim oluşması için gerekli çalışmaları yapacağız.

"ŞEFFAF VE KATILIMCI BİR YÖNETİM OLACAĞIZ"
Belediye Başkanı olmam halinde, Şeffaflık ilkesi bizim olmazsa olmazımız olacak. Aldığımız kararlarda ve yapacağımız kararlarda halkımızın katılımını sağlayacağız. Belediyemizi şeffaf bir şekilde yöneteceğiz, hesap verilebilir bir yönetim sergileyeceğiz.

 


Anahtar Kelimeler: Mehmet Başdinç 'Tuşba' etmek adayım'
Salı 12 ° / 3.7 °
Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °