Malatya’daki sahipsiz ve yaralı hayvanlar Van Büyükşehire emanet

Van Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinde vatandaşlarının yarasını sarmaya devam ederken, sahipsiz veya depremde enkazdan yaralı olarak çıkarılan hayvanların da imdadına yetişti.

Van Haberleri 13.02.2023 16:07:00 0
Malatya’daki sahipsiz ve yaralı hayvanlar Van Büyükşehire emanet
Tarih: 13.02.2023 16:11 Güncelleme: 13.02.2023 17:31

Van gölü TV özel/Ziya Türkü’nü haberi

Van Büyükşehir Belediyesi Mobil Hayvan Hastanesi Malatya’da sahipsiz hayvanların sahibi oldu. Sokakta aç kalan hayvanlara verilen yiyecek desteğinin yanında, depremde enkaz altından kurtarılmış ve yaralanmış hayvanların tedavilerini de yapıyor. Malatya genelinden gelen yaralı veya sahipsiz hayvanlarla ilgili talepleri karşılayan ve yardıma koşan Van Büyükşehir ekipleri, Malatyalıların takdirini ve duasını alıyor.

“VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE VE VANLILARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Malatyalı depremzede “Sizler geldiniz, hayvanın bacağındaki yaraya müdahale ettiniz, bacağında kırık veya çatlak vardı, onu alçıya aldınız. Hayvan şu anda anestezi etkisinde, inşallah bir saat sonra kendisine gelecek. Biz Malatyalılar olarak tüm ekibinize teşekkür ediyoruz” diyerek duygularını paylaştı. ,

ADİL ALLAHVERDİ, “7/24 MALATYA GENELİNDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Adil Allahverdi, “Van Büyükşehir Belediyesi olarak depremin ilk gününden bu yana bu hizmetleri yürütüyoruz. Sahipsiz canları da asla unutmadık, veteriner hekim ve tekniker arkadaşlarımızdan oluşan ekibimizle birlikte mobil hayvan hastanemiz, sahipsiz hayvan toplama ve mama dağıtım araçlarımız ile Malatya’nın tamamında 7/24 gelen şikayetlere ve alanda gördüğümüz hayvanlara hızlı bir şekilde yetişecek şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi. 

Kaynak: Van gölü TV 
 


Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °