İşitme Engelliler Derneği ve İKGV'den Kadınlar İçin Farkındalık Buluşması

Van'da Çığ Gibi Büyüyen Kadınlar Günü Etkinliğinde VİED ve İKGV Kadınlara Seslendi.

Van Haberleri 21.03.2024 13:40:00 0
İşitme Engelliler Derneği ve İKGV
Tarih: 21.03.2024 13:40 Güncelleme: 21.03.2024 14:37

Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (VİED) ile İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV), kadınlara yönelik bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe engelli ve engelsiz, yerli ve yabancı birçok kadın katıldı. Bu özel programda, kadın hakları ve Dünya Kadınlar Günü'nün önemi gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, 6284 sayılı yasanın getirdiği hak ve düzenlemeler de katılımcılarla paylaşıldı.

KADINLARIN GÜÇ BİRLİĞİ VURGUSU

Etkinlikte konuşma yapan sosyal hizmet uzmanları Rıdvan Caniş ve Hasibe Çatıkkaş, kadın olmanın önemi ve verilen hakları kullanmanın gerekliliği üzerinde durdular. Kadınların toplumsal hayatta daha güçlü olmalarının yolunu açacak bilgiler veriyor, kadınların bu hakları pratikte nasıl kullanabilecekleri konusunda fikirler sundular.

TARİHTEN BUGÜNE KADIN HAKLARI YOLCULUĞU

Etkinlikte, Dünya Kadınlar Günü'nün tarihi geçmişine de değinildi. 1857 yılında New York'ta tekstil fabrikası işçisi kadınların yaşadığı dramatik olaylar ve 1921'de Moskova'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" olarak kabul edilen tarih anıldı. Birleşmiş Milletlerin 1977'de bu özel günü resmi olarak tanıması da hatırlatıldı. Katılımcılara kadın haklarının tarihi serüveni aktararak, bugünkü durumu ve gelecekte neler yapılması gerektiği anlatıldı.

TOPLUMSAL EŞİTLİĞE DOĞRU

Etkinliğin sonunda yapılan açıklamada, kadınların yaşadığı sorunların ve bunların çözümlerinin önemi vurgulandı. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vakıfların kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi alanlarda erkeklerle eşitliğini sağlamak adına yürüttüğü çalışmalar öne çıkarıldı. Etkinliğin amacı, farklı ülkelerden, farklı etnik, dini ve yaştaki kadınların bir arada, insan haklarına ve kadın haklarına ortak sahip olduğu bir toplum yaratma çabası olarak belirtildi.

Kadının toplumda eşit şartlara sahip olması ve iş hayatında, sporda ve sanatta daha aktif roller üstlenmesi için destekleyici faaliyetlerin süreceği mesajı verildi. Bu önemli gün, tüm dünyadaki ve özellikle zorluklarla mücadele eden mülteci kadınların özgür ve güzel bir dünyada yaşamaları temennisi ile son buldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °