İpekyolu İlçesi'nde Sahnelenen "Nefes Mehmet Akif" Tiyatro Oyunu İlgiden Memnun

Van İpekyolu İlçesi'nde belediye tarafından düzenlenen kültür-sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen "Nefes Mehmet Akif" adlı tiyatro oyunu, sanatseverler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Van Haberleri 29.02.2024 22:24:00 0
İpekyolu İlçesi
Tarih: 29.02.2024 22:24 Güncelleme: 01.03.2024 13:53

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Van İpekyolu İlçesi'nde belediye tarafından düzenlenen kültür-sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen "Nefes Mehmet Akif" adlı tiyatro oyunu, sanatseverler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Yazar Burak Akyüz tarafından kaleme alınan ve Murat Kocacık tarafından yönetilen oyunda, Suat Tanır ve Murat Kocacık başrolleri paylaştı. Mehmet Akif Ersoy ile Neyzen Tevfik arasındaki sıkı dostluğu ve bu dostluğun ideolojik farklılıklara rağmen nasıl devam ettiğini konu alan eser, seyircilerden tam not aldı.

Oyun, İpekyolu Belediyesi Berivan Kültür ve Sanat Merkezi'nde üç farklı seans halinde sahnelendi ve birçok seyirci tarafından izlendi. İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinliğin yapımcılığını ve genel koordinasyonunu İsmail Aydın üstlendi.

Mehmet Akif Ersoy'un ölümüne kadar süren dostluğu anlatan "Nefes Mehmet Akif" tiyatro oyunu, bir yandan farklı dünya görüşleri, yaşam tarzları ve edebi anlayışlara sahip olan iki büyük karakterin beraberliklerini gözler önüne sererken diğer yandan da insanlar arasındaki ilişkilere derin ve öğretici bir perspektif sunuyor. Vatandaşlar, böylesine nitelikli ve anlamlı tiyatro oyunlarını kendileriyle buluşturan belediye ekibine minnettarlıklarını ifade ettiler. Oyun, izleyicilere tarihi bir dostluğun yanı sıra, farklılıklara rağmen dostluğun nasıl pekiştirilebileceğinin bir örneğini de sunmuş oldu.

Kaynak: Vangölü TV


Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °