İpekyolu Başkan Adayı Mehmet Bilici, seçim sonuçlarını değerlendirdi

Yeniden Refah Partisi'nin İpekyolu Belediye Başkan Adayı Mehmet Bilici, seçim sonuçlarına dair içten bir değerlendirme yaptı.

Van Haberleri 2.04.2024 03:17:00 0
İpekyolu Başkan Adayı Mehmet Bilici, seçim sonuçlarını değerlendirdi
Tarih: 02.04.2024 03:17 Güncelleme: 02.04.2024 12:34

Yeniden Refah Partisi'nin İpekyolu Belediye Başkan Adayı Mehmet Bilici'nin tespitler ve tavsiyelerle dolu seçim yorumu.

Yeniden Refah Partisi'nin İpekyolu Belediye Başkan Adayı Mehmet Bilici, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından düşüncelerini paylaştı. Seçim sürecini ve sonuçlarını değerlendiren Bilici, yaptığı açıklamada, verilen emekler ve destekler için teşekkür ettiği kadar, seçmenin özellikle siyasetçilere duyduğu güvenin yeniden kazanılamadığını ve seçmenin sandığa gidememesinin nedenlerini anlattı.

BİLİCİNİN SEÇMENİN KARARINA SAYGI DUYDUĞU VURGUSU

Mehmet Bilici yaptığı açıklamada, sahadaki yoğun çalışmalardan bahsederek, her kesime ulaşmaya çalıştıklarını ancak halkın siyasetçilere olan güvensizliğinden ötürü bunun bekledikleri gibi meyvelerini toplayamadığını dile getirdi. Seçim sonuçlarını kabullenerek seçmenin kararına saygı duyduğunu belirten Bilici, Van genelinde başarılı olan DEM Partisi adaylarını tebrik etti ve onlardan beklentilerini sıraladı.

SEÇİM SÜRECİNDE GÖSTERİLEN ÇABAYI VE HALKIN BEKLENTİLERİNİ HATIRLATTI

Bilici, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Kıymetli Hemşerilerim; Yeniden Refah Partisinden Belediye Başkanı Adayı oldum. Yaklaşık 3 aylık süreçte gitmediğim, dokunmadığım, yapacağım hizmetleri anlatamadığım hiçbir kesim kalmadı. Yol arkadaşlarımla birlikte ne gece ne gündüz demedik. Karda, fırtınada en ucra köylere ve mahallelere gittik. Her gün en az 500 esnafı ziyaret ettik. Bugüne kadar hiçbir siyasetçinin girmediği bölgelere girdik. Ama halkımızın siyasilere karşı sarsılan güvenini yeniden inşa edip sandığa götürmeyi başaramadık. Halkımızın takdirine saygı duymaktan başka yapabileceğimiz bir şey kalmadı. Van genelinde 14 belediye alan DEM partiyi ve adaylarını kutluyorum. İlk günden itibaren kayyumlara karşı olduğumuzu dile getirdik. DEM Partiden seçilen kardeşlerimizin almış oldukları sorumluluğu yerine getirerek, çığ gibi büyüyen bu kentin sorunlarıyla ilgilenip bu kenti layık olduğu yere getirmek için çaba sarfetmelerini bekliyorum. Bizler bu kentte ötekileştirmelerin sonlandırılıp kardeşliğin yeniden inşa edilmesini arzuluyoruz.

İlk günden itibaren büyük bir özveriyle bizimle birlikte her türlü zorluğa göğüs geren başta ekip arkadaşlarım olmak üzere bizlere destek veren tüm gönüldaşlarıma ve İpekyolu halkına en derin saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Seçim sonuçlarının ülkemiz ve ilimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Seçim sonrasında Mehmet Bilici'nin bu içten açıklaması, siyasi platformda nadir görülen özverili çalışma ve halka saygı unsurunu ön plana çıkarttı. Bu tür demokratik tutumlar, seçmen ve siyasiler arasındaki güvensizliği azaltma yolunda önemli adımlar olarak değerlendirilebilir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazar 15.5 ° / 7 °
Pazartesi 15 ° / 5.7 °
Salı 11.8 ° / 4.2 °