İl Emniyet Müdürü Aydın: Cumhuriyet en büyük kazanımdır

Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Van Haberleri 30.10.2023 12:27:00 0
İl Emniyet Müdürü Aydın: Cumhuriyet en büyük kazanımdır
Tarih: 30.10.2023 12:28

Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 'Cumhuriyet Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK'ün önderliğinde, aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük uğruna dünya tarih sahnesine altın harflerle yazılan destansı mücadelesinin en onurlu kazanımıdır. Aziz milletimizin fedakârlığı, vatan sevgisi ve azmi, bu zaferin en güzel eseri Cumhuriyet ile taçlandırılmıştır' dedi.

Aydın mesajında, şunları kaydetti; “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir. Cumhuriyet; Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde, aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük uğruna dünya tarih sahnesine altın harflerle yazılan destansı mücadelesinin en onurlu kazanımıdır. Aziz milletimizin fedakârlığı, vatan sevgisi ve azmi, bu zaferin en güzel eseri Cumhuriyet ile taçlandırılmıştır. Her karış toprağı cennet vatanımızda ilan edildiği ilk günden bu yana demokrasinin, insan haklarının ve eşitliğin en büyük temel taşıdır. Genç Türkiye Cumhuriyeti, şanlı tarihi ile bugün yüz yıllık maziye sahip bir çınar olmuştur. Bizler bu çınarın gölgesinde 100. yılımıza ulaşmanın haklı gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Hiçbir zaman unutmamalıyız ki ülkemiz adına bu imkânların güvencesi olan Cumhuriyet’in muhafazası ve müdafaası her Türk vatandaşının ilk görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, canlarını bizler ve bu güzel vatan uğruna veren aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor; Aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız ve cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu, birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Yaşasın Cumhuriyet”


 

Haber Kaynak : Vangölü TV


Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °
Cuma 14.5 ° / 6.4 °