Hüsrevpaşa İlk ve Ortaokulu açılışa hazırlanıyor

İpekyolu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi eski vali konağı karşısı uzun sokakta bulunan Hüsrevpaşa İlk ve Orta Okulu bahçesinde yaptırılan anaokulu inşaatı çalışmalarında sona gelindi.

Eğitim Haberleri 28.11.2023 14:18:00 0
 Hüsrevpaşa İlk ve Ortaokulu açılışa hazırlanıyor
Tarih: 28.11.2023 14:18 Güncelleme: 28.11.2023 17:16

Cumhuriyet sonrası Van’da ilk açılan okullar arasında yer alan, geçmiş yıllarda ve bugün hizmet veren birçok bürokratın, esnafın mezun olduğu Van’ın köklü okullarından Hüsrevpaşa İlk ve Orta Okulu bahçesinde yaptırılan anaokulu inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan Me-Bal Elektrik Taşımacılık İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin yükleniciliğini üstlendiği okul 32 derslikli olacak. Okulda kütüphane, 3 laboratuvar, konferans salonu, spor salonu, mescid ve kantin yer alacak.

23 Mart 2023 tarihinde başlayan okul inşaatı 450 günde tamamlanacak. Okul 44 milyon 887 bin liraya mal olacak.

Okul inşaatının tamamlanmasının ardından mevcut okul binası yıktırılıp çocukların oyun alanlarına dahil edilecek.

Geçtiğimiz aylarda yapılan inşaat kazı çalışmaları sırasında insan kemikleri ortaya çıkmıştı.

“HÜSREVPAŞA İLK VE ORTAOKULU VAN İÇİN ÖNEMLİ”

Okulla ilgili konuşan okul velileri, “Cumhuriyet sonrası ilimizde açılan ilkokullardan biri olan Hüsrevpaşa İlk ve Orta Okulu'nda çalışmalar sürüyor. Okul inşaatı tamamlanarak hizmete açılmasından sonra hem Cumhuriyet Mahallemize hem de Van’ımıza değer katacak. Bu zamana kadar çok önemli mezunlar veren Hüsrevpaşa İlk ve Orta Okulu bundan sonra da birçok doktor, hakim, savcı, avukat, öğretmen, bürokrat gibi insanlar yetiştirecek. Yeter ki hepimiz eğitime gereken önemi verelim. Ülkemizin kalkınması eğitimle olur. Ülkenin geleceği iyi eğitimli gençlerin omuzlarında yükselecek. Yeni nesilleri iyi eğitimle yetiştirmeliyiz. Okulun yapımında emek veren herkese çok teşekkür ederiz” dedi.


Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °