HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın güven tazeledi

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van 4. Olağan İl Kongresi Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Rasim Sayğın yeniden il başkanlığına seçildi.

Van Haberleri 23.10.2023 16:21:00 0
HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın güven tazeledi
Tarih: 23.10.2023 16:21

HÜDA PAR Van 4. Olağan kongresi, Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, İl Başkanı Rasim Sayğın, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, parti üyeleri ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Rasim Sayğın yeniden il başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongrede konuşan HÜDA PAR İl Başkanı Rasim Sayğın, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

“HÜDA PAR TÜRKİYE SİYASETİNE YÖN VERİYOR”
HÜDA PAR'ın Türkiye siyasetine yön veren bir parti olduğunu belirten Sayğın, “2011 yılında başlayan siyasi hareketimiz üzerinden 2012 yılında kurulan partimizin kurucu üyeliği ve 2013 yılı Van il Başkanlığı sürecinden devam eden 12 yıllık bir süreç geçmiş. Değer biçemeyeceğim, kurucu üyeliğim ve il başkanlığım adeta bir mücevher gibi sürekli göğsümde taşıyacağım bir onur madalyasıdır. Yaptığımız güzel bir çalışma varsa şüphesiz bu Rabbimizin bir lütfudur. Eksikliklerimiz ise nefsimizden kaynaklanmaktadır. Eksikliklerimizi tamamlamak üzere daha çok çalışacağız. İmkânsızlıklar içinde başladığımız siyasi hareketimiz bugün 4 milletvekili ile mecliste temsil edilen ve daha önemlisi Türkiye siyasetine yön veren bir partiye dönüşmüştür. İlk kurulduğumuzda da sermayemiz çok değerliydi ama oyu azdı. Bizi aldığımız oyla değerlendirenler oldu. Bazen karamsarlığa kapıldık. Fakat zamanın sahibi olan ALLAH siyasi hareketimizi evirip çevirdi ve bu aşamaya getirdi” dedi.

 

 

“DİRENİŞE VE DİRİLİŞE SELAM OLSUN”
Konuşmasının devamında Gazze’de yaşanan soykırıma değinen Başkan Sayğın, “Buradan selamlama konuşmamı yaparken özellikle Kudus ile mescidi aksayı oradaki mücahitleri selamlamak istiyorum. Çünkü onlar soykırım ve işgal karşısında mukavemet göstermekte; Mescid-i Aksa'yı, kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Tüm işgal güçlerinin saldırılarına karşı büyük bir direniş gösteren ve direniş cephesini büyüten aziz Aksa Tufanı mücahitlerini selamlıyorum Onlar direndiler, öne atıldılar ve kaçmadılar! Siyonist işgal rejiminin yenilmez denilen ordularının, delinmez denilen demir kubbelerinin, kendilerinden habersiz kuş uçmaz denilen istihbarat örgütlerinin, dünyanın gözleri önünde zelil olduğu manzaraya yıllardır hasret kalmıştık. Hepimizin yüreğini ferahlatan bu görüntüleri sağlayan ve işgalci rejimi tüm dünyaya karşı rezil eden kahramanlara selam olsun. "Aksa Tufanıyla" şoka giren Siyonistlerin Ebrehe kibrini, yerle bir eden çağın ebabillerine selam olsun! Kudüs'ü ve Mescidi-i Aksa'yı fethedene kadar gülmek bana haram olsun" diyen Selahaddin-i Eyyubi'ye selam olsun. Kudüs'ün özgürlüğü için İsrail işgaline karşı ilk cihat ilan eden ve direnişin ilk filizlerini atan ve bu yolda şehit olan İzzettin el Kassam'a selam olsun. 1967 İsrail işgali üzerine Filistinli direnişçilere liderlik eden, direnişi büyüten, tekerlekli sandalyesine rağmen hiçbir mücadeleden vaz geçmeyen, bir sabah namazı çıkışı helikopter füzesiyle şahadet makamına ulaşan Şeyh Ahmed Yasin'e selam olsun. Ve selam olsun sana ey Aksam, Selam sana ey gözü yaşlı, mazlum ve mübarek kıblem. Selam sana Nebinin ilk kıblesi, yürek dolusu selam sana nebiler yurdu, Selam sana her tarafı peygamber kokan Mescit. Direnişe ve dirilişe selam olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tek liste ile yapılan seçimde mevcut İl Başkanı Rasim Sayğın, bütün delegelerin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.


 

Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi


 


Anahtar Kelimeler: Başkanı Sayğın güven tazeledi
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °