HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan evlenemeyenlere müjde!      

Gündemdekiler programına katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Evlilik fonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Van Haberleri 15.08.2022 15:59:00 0
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan evlenemeyenlere müjde!      
Tarih: 15.08.2022 16:03

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Vangölü TV’de yayınlanan Gazeteci Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Gündemdekiler Programı’nın bu haftaki konuğu HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu oldu. Ziya Türk’ün yaptığı röportajda Yapıcıoğlu, şu şekilde cevap verdi; 

“ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİKLERİ HALDE ÜNİVERSİTE DİPLOMASIYLA İŞ BULAMIYORLAR”
Zekeriya Yapıcıoğlu yaptığı açıklamalarda, “Eğitimle ilgili gençlerin bir sıkıntısı var. Bugün gençlerden birisi sordu diyor ki ‘Biz 12 sene okuyoruz daha sonra 2 tane sınava giriyoruz bütün hayatımızın ondan sonra ki kısmı o 2 sınava göre şekilleniyor. Bu doğru bir sistem mi ?’ Biz bunun doğru olmadığını söylüyoruz. Şuana da memlekette bazı alanlarda kalifiye eleman bulma sıkıntısı var. Bazı gençlerimizde üniversiteyi bitirdikleri halde üniversite diplomasıyla iş bulamıyorlar bu bir sıkıntıdır, mutlaka eğitimin planlanması gerekir.

“GENÇLERİMİZ YUVA KURMAKTAN ZORLANIYOR”
İnşallah biz olursak memleketin hangi alanda kaç elemana ihtiyacı var bunun bir hesabı yapılır ve okulların kontenjanı buna göre yapılır. Gençler daha erken yaşlarda mesleğe sanata yönlendirilir ve ona göre hem ülkenin ihtiyacı karşılanır hem de gençlerin kendi emeğiyle geçine bilme, kimseye yük olmadan, kendi hayatını kendi yuvasını kurabilmesi için bir yol açılır. Bir imkân sağlanır. Gençlerimizin şöyle bir programı biraz önce kısaca değindim. Evlilik ile ilgili sıkıntı var. Gençlerimiz yuva kurmaktan zorlanıyor. Ayrıca yuva kurmaya korkuyorlar. Çünkü boşanma oranları gittikçe artıyor. 

“GENÇLERİN EVLİLİĞİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİN KALDIRILMASI LAZIM”
Evlilik sayıları düşüyor. Evlilik yaşı daha ileri yaşlara doğru tırmanıyor. Bu bir sıkıntıdır. Eğer bir memlekette bekârların sayısı arıyorsa eğer bir memlekette boşanmış insanların sayısı artıyorsa gerçekten bunun çok farklı sonuçları da olabiliyor ve memleketin huzuruna olumsuz bazı etkileri oluyor. Mutlaka biz diyoruz ki, bir ailenin korunması lazım ve gençlerin evliliğin önündeki engellerin kaldırılması lazım. Mesela şöyle bir önerimiz var, bu bugün ki bir öneri değil AK Parti programımızı yazarken parti programları? Diyoruz ki şuanda ki mevcut kanunlara göre geride bir miras bırakmadan vefat eden vatandaşların mirası hazineye kalıyor. Bu insanın neden geride bir mirası yoktur muhtemelen bir yuva kuramamıştır ya da kurmuşsa yürütememiştir ya da işte herhangi bir şekilde çoluk çocuğu olmamıştır. Nesil devam etmemişti. Şimdi o insanın farklı nedenlerden nesli devam etmemiş olabilir ama öbür taraftan evlenemediği için neslinin devam ettiremeyen gençler varsa nesli devam etmediği için mirası devlete kalacak olan kişilerin mirasını bir fona aktarın onların mirasıyla maddi sebeplerle evlenemeyen gençlerimizi evlendirelim. 

‘’EVLİLİK FONU?’’
Evet evlilik fonu, sadece bu değil bununla ilgili bu fona başka kaynaklarda aktarılır. Mesela, şu anda gençlerimizin evliliğinin bu derece zorlaştığı bir dönemde eğer vatandaşa teklif edilse denilse ki sadece gönüllü olarak bu işe katkı sunmak isteyen vatandaşların her birisinin elektrik faturasına biz 1 lira ilave edeceğiz. Evlilik fonuna aktarmak üzere tek 1 lira, ben eminim ki vatandaşın çok büyük bir çoğunluğu buna gönüllü olarak katkı verecek. Hatta belki bazıları 1 lira ne ki ben 5 lira 10 lira ya da daha büyük? Paralar aktarayım, biz bu şekilde gençlerimizin evliliğini kolaylaştırmalıyız. Çoğu kişi gençlere iş ve aş diyor biz buna ilave yapmış oluyoruz diyoruz ki gençlere iş aş ve eş. Gençler, yuva kura bilmeli. Kendi ailesini kurabilmeli ve bu şekilde hem daha erken yaşta olgunlaşır hem daha erken bir yaşta düzene girer hem de gerçekten şuanda pek çok ülkede alarm zilleri çalmaya başladı, neyle ilgili; Çin bile daha uzun süre nüfusu milyarın üzerinde olduğu için tek çocuk politikasıyla devam etti, şu anda Çin çocuk sayısını arttırmak için farklı farklı teşvik yöntemleri öğreniyor, eğer aile başına çocuk sayısı 2.1’in altına düşerse bu tehlike çanları demektir. 

“ÇOK İLERİ YAŞLARA KADAR İNSANLAR ÇALIŞMAK ZORUNDA KALIYORLAR”
Nüfusun hem yaşlanması hem de azalması demektir. Şimdi Avrupa bu sıkıntıyı yaşıyor nüfusu arttırmak için çeşitli çarelere başvuruyor ama buna rağmen nüfusu artıramıyorlar hatta diyorlar ki yeter ki çocuk yapın bütün bakımı biz üstlenelim diyorlar, siz hiç annelik babalıkta yapmayın sadece biyolojik olarak annelik babalık görevinizi yerine getirin gerisini biz halledelim diyorlar buna rağmen nüfuslarını arttıramıyorlar. Bu da gittikçe yaşlanan bir nüfus demektir. Çok ileri yaşlara kadar insanlar çalışmak zorunda kalıyorlar ya da bir çalışan 2 emeklinin maaşını ödemek gibi bir sorunla karşı karşıya kalıyorlar. 

“SÖZ BİZDE OLSA BİZ SİZİN EVLİLİKLERİNİZİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”
Bizim mutlaka bu tehlikeyi görüp bunu bertaraf etmek için gençlerimizin vakti geldiğinde zamanı geldiğinde kendi yuvalarını kendi istedikleri zamanda olabilmelerinin sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Sadece ekonomik nedenlerle gençler bundan geri kalmamalı, nitekim ayet-i kelimede Allahuteala bu konuda ‘Gençlerimizin temiz ve ahlaklı olanlarını evlendirin. Eğer fakirlik korkusuyla evlenmiyorsa Allah lütfuyla onları zengin edecektir.’ diye bize bir anlamda talimatta veriyor. Buna bakarak da mutlaka gençlerimizi evlendirmemiz gerektiğini bizim düşünmemiz lazım. Evet, gençler diyoruz eğitim planlı olacak planlı eğitim de siz daha kolay iş sahibi olacaksınız, maddi imkânlarla eğer siz evlenemiyorsanız inşallah o konuda da eğer imkân bizde olsa, söz bizde olsa biz sizin evliliklerinizin önünü açacağız, kolaylaştıracağız inşallah ve aile kurumunda biz inşallah muhafaza altına alacağız.” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Vangölü TV


Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °
Perşembe 17.2 ° / 9.7 °