Hastaneleri bombalanan Gazzeli kanser hastaları Ankara'ya getirildi

Gazze'de kanser tedavilerine devam edilemeyen 61 kanser hastası ve refakatçileri Türkiye'ye ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm hastaları uçağın önünde tek tek karşıladı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Dünya Haberleri 20.11.2023 22:28:00 0
Hastaneleri bombalanan Gazzeli kanser hastaları Ankara
Tarih: 20.11.2023 22:28 Güncelleme: 21.11.2023 11:46

İsrail'in Gazze üzerine bomba yağdırdığı zulüm günlerinin 45.'si yaşanıyor.

Dünyanın gözü önünde yaşanan bu vahşette 13 binden fazla sivil hayatını kaybetti.

Saldırılarda hedef gözetilmeksizin yapılan bombardımanda hastaneler de hedef oldu.

Hem ölüm yağdıran İsrail hem de tedavi merkezlerini bombalayarak insanlık suçlarına bir yenisini daha ekledi.

Sağlık altyapısı tamamen çöken Gazze'de ateşkes sağlanması için Türkiye tüm imkanlarını seferber ediyor.

Bunun yanında bölgedeki yaralı ve hastaların tahliyesi için de çalışma başlatıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın öncülüğünde başlayan çalışmalar kapsamında Refah kapısından Mısır'a geçen hastaların ilk bölümünü taşıyan iki uçak, 15 Kasım'da Türkiye’ye gelmişti.

61 kanser hastası daha getirildi

Bu kapsamda ikinci tahliye operasyonu da gerçekleştirildi.

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde kanser tedavisine devam edemeyen 61 hasta ve beraberindeki 49 refakatçıyla El-Ariş Havalimanından kalkan uçak, Ankara Etimesgut Askeri Havalimanı'na indi.

Hastaları uçağın kapısında tek tek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca karşıladı.

Her hasta ile özenle ilgilenen Koca, hastaların ambulanslarla hastanelere doğru yola çıkmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze'den getirilen kanser hastalarına ziyaret

Toplam 88 hasta Türkiye'ye getirilmiş oldu

Tahliye operasyonlarıyla toplam 88 hastayı Türkiye'ye getirdiklerini söyleyen Koca, şöyle konuştu:

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlık diplomasisi faaliyetlerimizi sürdürmeye, dili, dini ne olursa olsun mazlumun ve ihtiyaç sahibinin yanında olmaya devam edeceğiz.

Getirilen hasta sayısı 61 hasta, 49 refakatçı. Toplam 150 kişi getirmiş olduk. Hasta sayısı olarak 88 hasta getirmiş olduk. Önümüzdeki dönemde Mısır ve İsrail Sağlık Bakanına ifade ettiğim bebek, çocuk ve yaralıları da tedavi etmek istediğimizde mutabık kaldık. Önümüzdeki günlerde bu tahliyeler devam ediyor olacak.

Sahra hastaneleriyle ilgili dün Mısır Sağlık Bakanı bugün öğlen saatlerinde İsrail Sağlık Bakanına görüştüğümüzde güvenli bölge talebinde bulunduğumuzu erken dönemde ağır iklim şartlarında sahra hastaneleri oluşturmak istediğimizi söyledik, bu konuda mutabık kaldık.

Plastik cerrahi ile ilgili çalışıyoruz. Mısır'da hangi hekim grubu hangi branşlara ihtiyaç olduğunu koordinasyon ekibi birlikte çalışıyor. Özellikle 8 hastanın genel durumu biraz daha ciddi. Diğer hastaları takip ediyor olacağız.

Bizim çabamız, bebek, çocuk ve yaralıların bundan sonraki süreçte yoğunlukta olması, ilgili bakanlarla mutabık kaldık. Bebeklerden kastettiğim özellikle yeni doğan bebeklerin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgilidir.


Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °