Gürpınar Belediye Başkanı Tanış, 'Gazetecilik halkın hukukuna sahip çıkan önemli bir meslektir'

Gazetecilerin toplumsal bilincin oluşmasına büyük hizmet ettiğini söyleyen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, ‘Gazetecilik halkın ve kamunun hukukuna sahip çıkan önemli bir meslektir’ dedi.

Van Haberleri 10.01.2024 17:37:00 0
Gürpınar Belediye Başkanı Tanış,
Tarih: 10.01.2024 17:37 Güncelleme: 10.01.2024 18:10

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Vangölü TV’yi ziyaret etti. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Vangölü TV Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Türk ve Genel Yayın Yönetmeni Baki Karaca’yı ziyaret eden Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, gazeteciliğin toplumun haber alma hakkını sağlayan önemli bir meslek olduğunu söyledi.

Ziyarette habercilik ilkelerine bağlı gazetecilik yapmanın önemine dikkat çeken Tanış sözlerinde şu ifadelere yer verdi;

“MEDYA DEMOKRASİNİN VE İNSAN HAKLARININ TEMEL UNSURU”

Medya günümüzde demokrasinin ve insan haklarının temel unsuru haline geldi. Mesleğin bilincinde olan, doğru, objektif, tarafsız ve sorumluluk duygusu taşıyan gazeteciler, toplumsal bilincin oluşmasına büyük hizmet ediyor. 

GAZETECİLİK İSRAİL KATLİAMINI DÜNYAYA ANLATAN DEĞERLİ BİR MESLEK

07 Ekim 2023’de İsrail tarafından Gazze’de Filistinlilere yapılan katliam ve soykırımı dünyaya anlatan gazeteciler, dünyanın vicdanının harekete geçmesinin önemli kilometre taşı oldu. 

İSRAİL ZULMÜNÜ ANLATAN 100’DEN FAZLA GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

Dünya basın özgürlüğü ve toplumun haber alma hakkının tartışırken, Gazze’de bırakın haber alma özgürlüğünü, insanların ve gazetecilerin yaşam hakları elinden alındı. 

Gazze’de yapılan soykırım ve katliamı dünyaya duyurmak üzere görevlerini yaparken 100’den fazla gazeteci İsrail tarafından öldürüldü. 

İnsani değerlerin hakim olması ve katliamın sona ermesi için canını hiçe sayarak görev yaparken hayatını kaybeden gazetecilere Allah’tan rahmet diliyorum. 

Şahsınızda tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyor, insani değerlerin yükseldiği, bilinçli toplumların dayanışma içerisinde olduğu bir dünyada mesleğinizi yapmaya devam etmenizi diliyorum.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °