Gönül Dostları, gönüllere dokunmaya devam ediyor

Van'da kurulduğu günden bu yana yetim ve öksüz çocukların umudu olan Van Gönül Dostları Derneği, kent genelinde özellikle kırsal kesimde gönüllere dokunmaya devam ediyor.

Van Haberleri 29.09.2023 17:31:00 0
Gönül Dostları, gönüllere dokunmaya devam ediyor
Tarih: 29.09.2023 17:33

Van'da kurulduğu günden bu yana yetim ve öksüz çocukların umudu olan Van Gönül Dostları Derneği, kent genelinde özellikle kırsal kesimde gönüllere dokunmaya devam ediyor. Van Gönül Dostları Derneği'nin bu seferki durağı, Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Özlü, Bulgurcu ve Köprüağzı mahallesiydi.

Van Gönül Dostları Derneği, 2023- 2024 eğitim ve öğretim yılında eğitime destek projesi kapsamında başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Van Gönül Dostları Derneği, bu kapsamda Van merkeze 130 kilometre uzaklıkta bulunan Başkale ilçesinin Özlü, Bulgurcu ve Köprüağzı köylerinde çocuklara kırtasiye seti ve ayakkabı yardımında bulundu.

PİSA EDU Eğitim Danışmanlık Uzmanı Süleyman Tuncil, Almanya'dan ANTİC0ACH_  Offcial adına Erol Narin, İş İnsanı Sadrettin Köseoğlu ve Mehmet Kurukçu tarafından temin edilen kırtasiye, ayakkabı, kek ve meyve suları öğrencilere dağıtıldı.

Başkale ilçesinin Özlü, Bulgurcu ve Köprüağzı köylerinde 40 ortaokul öğrencisi, 35 ilköğretim öğrencisine bu kapsamda yardımlar ulaştırıldı.

Yaklaşık 80 öğrencinin sevindirildiği yardım etkinliğine Van Gönül Dostları Derneği Başkanı Süleyman Çelebi Çomak, Dernek Koordinatörü Gülcan Çomak, dernek bileşenleri, Köprüağzı, Özlü ve Bulgurcu okul idarecileri katıldı.

Yardım etkinliği sonrası açıklamalarda bulunan Van Gönül Dostları Derneği Koordinatörü Gülcan Çomak, "Gönül birliği şiarı ile çıkmış olduğumuz hayır yolculuğunda üç yıl boyunca binlerce gönüle dokunmamızda bizlere inanıp, güvenen, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm gönül dostlarına sevindirdikleri tüm çocuklarımız adına şahsım ve derneğimizin bileşenleri adına sonsuz teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kırtasiye seti ve ayakkabılarına kavuşan ihtiyaç sahibi öğrencilerin sevinci gözlerinden okunurken, bu çocukları geleceğe hazırlayan öğretmenleri ise mutluluk duydu.

Van Gönül Dostları Derneği, 2023- 2024 eğitim ve öğretim yılında eğitime destek projesi kapsamında bu yıl Özalp, Gürpınar, İpekyolu, Başkale ilçelerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere ve ailelere giyim, gıda ve kırtasiye seti dağıtımında öncülük etti.

Van Gönül Dostları Derneği, yetkililer yardım seferberliklerinin devam edeceğini ve gönüllere dokunmaya devam edeceklerini ifade ettiler.


Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °