Gençler Seyrantepe Gençlik Merkezi'ne emanet

Ülke genelinde ve Van'da binlerce gence meslek öğreterek iş sahibi yapan Gençlik Merkezleri yaptığı başarılı çalışmalarla vatandaşlardan takdir topluyor.

Van Haberleri 25.01.2024 14:55:00 0
Gençler Seyrantepe Gençlik Merkezi
Tarih: 25.01.2024 14:55 Güncelleme: 25.01.2024 15:12

Ülke genelinde ve Van'da binlerce gence meslek öğreterek iş sahibi yapan Gençlik Merkezleri yaptığı başarılı çalışmalarla vatandaşlardan takdir topluyor. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Seyrantepe Gençlik Merkezi gençlere Kuran-ı Kerim, resim, gitar, bağlama, İngilizce, Türkçe, okuma, yazma, akıl ve zekâ oyunları, futbol eğitimleri vermeye devam ediyor.

Seyrantepe Gençlik Merkezi Müdürü Burhan İçgüleç Seyrantepe Mahallesi’nde ekim ayından bu yana hizmet verdiklerini belirterek, “İlk açıldığı günden itibaren gençlerin yoğun ilgisiyle faaliyetlerini sürdüren gençlik merkezi, bütün çalışmalarını ücretsiz bir şekilde gençlere sunmaktadır.  Çaya Geliyoruz, Sabah Namazında Buluşuyoruz, Merkezim Her Yerde, Sosyal Medyadan Sosyal Meydana, Bir Hikâye Bir Hikmet gibi birçok projeleri de çalışmalara gönüllü olarak katılan gençler ile birlikte yürütmektedir” diye konuştu.

“ÜCRETSİZ HİZMET VERMEKTEYİZ”

Burhan İçgüleç açıklamasında “Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Seyrantepe Gençlik Merkezi, Seyrantepe Mahallesi'nde ekim ayında faaliyet göstermeye başlamıştır. Gençlik Merkezleri, gençlerin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda bireysel ve sosyal gelişimlerle katkı sunmak amacıyla gençlerin yeteneklerini ve becerilerini geliştirecek faaliyetler sunmaktadır.  Seyrantepe Gençlik Merkezi, faaliyetlerine başlamasından bu yana Kuran-ı Kerim, resim, gitar, bağlama, İngilizce, Türkçe, okuma, yazma, akıl ve zekâ oyunları, futbol eğitimleri vermekle birlikte özellikle YKS ve KPSS öğrencilerinin ders çalışmalarına da imkân sağlamaktadır. Seyrantepe Gençlik Merkezi, Seyrantepe Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Beyüzümü mahallelerinde ikamet eden yaklaşık 44 bin nüfuslu 3 mahalleye hizmet verebilecek bir konumda Seyrantepe Mezarlığı Karşısı yer almaktadır. İlk açıldığı günden itibaren gençlerin yoğun ilgisiyle faaliyetlerini sürdüren gençlik merkezi, bütün çalışmalarını ücretsiz bir şekilde gençlere sunmaktadır.  Çaya Geliyoruz, Sabah Namazında Buluşuyoruz, Merkezim Her Yerde, Sosyal Medyadan Sosyal Meydana, Bir Hikâye Bir Hikmet gibi birçok projeleri de çalışmalara gönüllü olarak katılan gençler ile birlikte yürütmektedir. Bunun yanı sıra gençlerin zihinsel süreçlerine destek olmak amacıyla “Kitap Okuma Halkaları” çalışmaları da devam etmektedir. Cumartesi günleri gençlerin sadece yeteneksel anlamda gelişmesine katkı sunmakla kalmayıp gençlerin ufuklarını açıcı ve hayata daha anlamlı ve amaçlı yaklaşmaları amacıyla “Gençlerle Baş başa” programı çerçevesinde şehrin alanında yetkin insanlarını da gençlerle kendi merkezinde buluşturmaktadır” ifadelerine yer verdi.

“GENÇLERİMİZİ MESLEK SAHİBİ YAPIYORUZ”

İçgüleç açıklamasının devamında “Güncel bir sorun olarak hala yaşanmaya devam eden Gazze saldırılarının yarattığı rahatsızlıkları dikkate alarak Gazze yararına kermes düzenlendi. Ayrıca Tuşba ilçesi sınırlarında eğitim veren ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “Kudüs İçin Çiz” resim yarışması devam etmektedir. Mahalle sakinleri, çocuklarını ve gençlerini gönül rahatlığıyla böyle bir gençlik merkezine göndermenin kendilerini mutlu ettiğini dile getirmektedirler. Seyrantepe Gençlik Merkezine gelen gençler ise kendi mahallelerinde böyle bir gençlik merkezinin bulunmasının kendileri için büyük bir fayda doğurduğunu ifade etmektedirler. Gençler, gerek ders çalışmak gerekse ilgi ve yetenekleri doğrultusunda alacakları bir eğitim için şehir merkezine gitmek zorunda kaldıklarını bu durumun ise hem ulaşım aracı hem de kurs ücreti anlamında ciddi bir maliyet gerektirdiğini belirtmektedirler. Bu sebeple bu tür gençlik merkezlerinde bu imkânlardan ücretsiz şekilde faydalanmalarının iyi bir fırsat olduğu şeklinde açıklama yapmaktadırlar. Gençler bu mahallede yapılan Gençlik Merkezi faaliyetlerinin faydalı olduğunu fakat daha farklı eğitimlerle de arttırılmasını talep etmektedirler. Seyrantepe Gençlik Merkezi, açıldığı günden bu yana idarecisinden, gençlik çalışanına, eğitmeninden gönüllü gencine kadar iyi bir motivasyon ve planlama ile çalışmalarına devam etmektedir” şeklinde konuştu. 


Cuma 12.3 ° / 6.9 °
Cumartesi 14.1 ° / 7.4 °
Pazar 15.5 ° / 7 °