GELECEK Partisi Van İl Başkanı Karabayık: 'Yerel seçimler fırsattır'

Van’ın yaklaşık 10 yıldır kayyumlar tarafından yönetildiğini belirten Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabayık, demokrasi anlayışlarına göre seçilen bir insanın yerine kayyum atanmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Politika Haberleri 18.12.2023 14:18:00 0
GELECEK Partisi Van İl Başkanı Karabayık:
Tarih: 18.12.2023 14:18 Güncelleme: 18.12.2023 16:34

 Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabayık, Van’ın yaklaşık 10 yıldır kayyumlar tarafından yönetildiğini belirterek, insanı, vicdani ve demokrasi anlayışlarına göre seçilen bir insanın yerine kayyum atanmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Karabayık, kayyumları göndermek için yerel seçimlerin bir fırsat olduğunu vurguladı.

Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı ikinci olağan kongresini yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Tek liste halinde yapılan kongrede İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık yeniden güven tazeledi.

Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı hizmet binasında yapılan ikinci olağan kongreye; Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık’ın yanı sıra, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, HÜDA-PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, Deva Partisi Van İl Başkanı Av. Erkan İrven, İyi Parti Van İl Başkanı Selim Özgökçe, TÜRSAB Van İl Başkanı Cevdet Özgökçe, çok sayıda davetli ve partili katıldı.

Harun Bilici’nin divan başkanlığını yaptığı olan kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşma yaparken kürsüde kalp krizi geçiren ve daha sonra hastanede yapılan tüm müdahaleler rağmen hayatını kaybeden Saadet Partisi Konya Milletvekili Hasan Bitmez için Fatiha okunup, dua edildi.

KARABIYIK: “KONGRELER BİR HEYECANDIR”

Daha sonra kürsüye çıkan İl Başkanı Abdulhekim Karabayık, kongrelerinin hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Öncelikle İsrail’in Filistin’e yönelik 72 gündür devam eden soykırımını lanetliyorum. Orada mücadelelerini sürdüren, Filistinli kardeşlerimizin haklı direnişini selamlıyoruz. Bu uğurda hayatlarını kaybeden Gazzeli şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yine TBMM’de konuşma yaparken, geçirdiği kalp krizi sonra hayatını kaybeder Saadet Partimizin değerli milletvekili Hasan Bitmez’in vefatı da bizleri derinden üzmüştür. Kendisine de Allah’tan rahmet diliyorum. Siyaset gelip geçicidir önemli olan burada kardeşliği devam ettirmektir. Bugün birçok kardeşimiz bu anlamda davetimize teşrif ederek bizleri mutlu ettiler. Bizleri onurlandırdılar. Kongreler bir heyecandır, kan değişikliğidir ve bir düğündür. Biz dikkat ederseniz son derece mütevazi ve zamanın ruhuna uygun olarak kongremizi gerçekleştiriyoruz. 2020 yılının Ocak ayında kurucu il başkanı olarak bu göreve atandım. Yaklaşık 4 yıla yakındır hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Benimle beraber yol yürüyen bütün teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Siyaset fedakârlık ister. Biz de bu uğurda her anlamda fedakârlık yapıyoruz. Bütün ilçe başkanlarımıza da gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

KARABIYIK: “KAYYUMU GÖNDERMEK İÇİN YEREL SEÇİMLER FIRSATTIR”

Van’ın yaklaşık 10 yıldır kayyumlar tarafından yönetildiğini belirten Karabıyık, “Bizim insanı, vicdani ve demokrasi anlayışımıza göre seçilen bir insanın yerine kayyum atanmasını doğru bulmuyoruz. Bu nedenle bizim kayyum zihniyetinden kurtulmamız gerekiyor. Bu anlamda önümüzde bir fırsat var. Mart ayında yapacağımız yerel seçimler bizim için bir fırsattır. Saadet ve Gelecek Partisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubumuz var. Van’da da iki parti istişare yaparak, ortak hareket etme kararı aldık. Bizim hareket edecek diğer partileri de dışlamadık. Biz adeta il başkanlarımızla bir aile olduk. Kutuplaşmış siyaseti elimizin tersiyle ittik. İyi Parti, Deva, Yenide Refah, Hüda-Par, Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlarımız burada. Şehir İttifakı kapsamında ismini zikrettiğim partileri de ziyaret ettik. Kendi düşüncelerimizi onlarla paylaştık. Hem kayyumların atanmaması için hem de vatandaşlara üçüncü bir seçenek sunduk. HDP tarafından seçim insanların yerine kayyum atanıyor. Bu kapsamda insanlar mağdur oluyor ve hizmet gitmiyor. Biz de bu anlamda Şehir İttifakı’nı kurduk. Bu kapsamda aday adaylık müracaatlarımız devam ediyor. Büyükşehir başta olmak üzere bütün ilçelerde adayımızı çıkaracağız. Yaptığımız ön çalışmalarla 6-7 ilçede aday belirleme konusunda ortak bir fikir var. 31 Aralık’a kadar başvuruları almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

KARABIYIK: “VAN’IN EKONOMİSİ ORTADADIR”

Van’da çözülmeyi bekleyen çok sayıda sorunun olduğunu vurgulayan Başkan Karabıyık, “Van’ın sorunlarını konuşmaktan bıktık. Bugün Van’ın en büyük sorunu trafik sorunudur. Ambulanslar bile artık hareket edemiyor. Van’ın ekonomisi ortadadır. Sağlık zaten başlı başına bir sorundur. İlaç yok, serum yok, uzman doktor yok. Fiziki anlamda hastaneler var içleri boş. Bunun yanında emeklilere 7 bin 500 TL’yi reva gördüler. Bugün bu parayla kim geçinebilir. Konuşulacak birçok sorun var. Van’ın sorunlarını gündeme getirmekten bıktık. Bu memlekete hizmet yapılmıyor. Seçimden seçime vaatler veriliyor ama hiçbir şey yapılmıyor. Van Çevre Yolu 2011 yılından bu yana bitirilemedi. 6 tane bakan değişti ama Van Çevre Yolu bitmedi. 6 bakanın da her görev geldikten sonra ilk ziyaret ettiği il Van’dır. Burada açılış tarihiyle ilgili müjdeler verdiler. Ama maalesef yıllardır bu sorun bir türlü çözüme kavuşturulmadı. 2024 yılında Van Çevre Yolu bitecektir. Bunların sabahı, akşamları ve hayatları yalan” ifadelerini kullandı.

BİLİCİ: “ÜLKEMİZ EKONOMİK OLARAK ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”

Daha sonra söz alan Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, geçtiğimiz günlerde TBMM’de hayatını kaybeden Hasan Bitmez’e rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, “TBMM’de grubumuz oluştuktan sonra yoğun bir mesai ile halkımızın sesi olmaya çalıştık. Hakkı savunma gayreti içerisinde olduk. Çok kısa bir süre içerisinde bir farkındalık oluşturduk. Hasan Bitmez beyin vefatı sonrası grup sayımızı 19’a düşmüştü. Bu anlamda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın grubumuza katılmasıyla kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bütçe görüşmeleri tamamlandıktan sonra grubumuzdaki milletvekili sayısı artacak gibi bir izlenimim var. Ülkemiz ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyor. İktidarın bu anlamda silkinip kendisine gelmesi gerekiyor. Halkımız her gün daha da yoksullaşıyor. Alım gücü her geçen gün zayıflıyor. Zaten adalete olan güven yerle yeksan olmuş durumdadır. İktidara bir sarı kart ve veya kırmızı kart göstermek gerekiyor diye düşünüyorum. Gelecek Partisi Van’da her geçen büyüyor. Üye sayılarımız artıyor. Allah bu birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin. İl Başkanımızın nezdinde emek veren bütün yol arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 4 yıldır genel merkezden hiçbir katkı almadan il başkanlığımız, ilçe başkanlıklarımız ayakta kalmaya devam diyor. 2024 yılında iktidar partisi hazineden 3 milyar TL civarında destek alacak. Dolayısıyla sizin yapmış olduğunuz maddi ve manevi bütün katkılar kutsaldır. Bu birlikteliğiniz öyle dalgalar oluşturacak ki, önünde kimse duramayacak. İl kongremizin bu anlamda hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Deva Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da kongreye telefonla bağlanarak, kongrenin hayırlı olmasını ve Van'ın kendisi için önem arz ettiğini söyledi.

Dilek ve temennilerin ardından tek liste halinde gidilen seçimde, mevcut il başkanı Abdulhekim Karabayık yeniden güven tazeledi.

Kongre plaket takdimi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.


Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °