Gazze içlerine giren İsrail'in yüzlerce ölüsü var! Siyonistler taktik değiştirdi

Yerle bir olan 'yenilmezlik' algısını düzeltme çabasına giren İsrail'in taktik değiştirdiğini söyleyen Eray Güçlüer, Gazze'ye giren tankların imha edildiğini ve işgalcilerin 600'den fazla kayıp verdiğini belirtti.

Dünya Haberleri 17.11.2023 03:04:00 0
Gazze içlerine giren İsrail
Tarih: 17.11.2023 03:04 Güncelleme: 17.11.2023 13:36

CNN Türk’te Tarafsız Bölge programına katılan Haber7 Güvenlik Analisti Eray Güçlüer, Gazze’deki son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gazze’de soykırım yapan işgalci İsrail’in Kassam Tugayları ile sokak çatışmalarında ağır zayiat verdiğini kaydeden Güçlüer, siyonistlerin taktik değiştirdiğini söyledi.

İSRAİL YIKILAN ‘YENİLMEZLİK’ ALGISINI DÜZELTME ÇABASINDA
Dünyada İsrail’in yıkılan algısını düzeltmeye çalıştığını belirten Güçlüer, “Başlangıçta Beyt Lahya-Beyt Hanun hattındaki çatışma cephe tarzındaydı. Fakat sonradan anladığımız kadarıyla Netanyahu ve siyasi irade, ‘Bir an önce Gazze’ye girin, kritik yerleri alın, bayrak dikin. Ve ben bunu dünyaya ‘Biz Gazze’ye hakimiz, her yerde varız, şehir bizim kontrolümüzde’ mesajını vermemiz lazım.’ diyor. Ama bu bir politik mesajdır. Şifa hastanesini de bu mesajla birlikte değerlendirmemiz gerekiyor.” dedi.

SİYONİSTLER TAKTİK DEĞİŞTİRDİ
İşgalcilerin taktik değiştirdiğini söyleyen Güçlüer, “İsrail ordusu son 2 haftadır taktik değiştirdi. O cephe taarruzunu bıraktı, Beyt Lahya ve Beyt Hanun arasındaki Selahattin Yolu’ndan derin girmeler yapmaya başladı. Ama arkalarında Hamas güçlerini bıraktılar. Bu harp tarzı politik olarak avantaj sağlar ama İsrail ordusu için zararlıdır. Arkada bırakılan Hamas güçleri, İsrail ordusunu vuruyor. Derin girmeler yaptığınız zaman yan ve gerilerinizden size saldırırlar. Bunu önleyemiyorlar.” diye konuştu.

 

 

TOPLU İMHALAR BAŞLADI
Meskun mahale giren tankların imha edildiğini ifade eden Güçlüer, “Şöyle bir şeye dönüştü iş. Biz şu anda bunu anlayamıyoruz ama birkaç gün sonra bunlar servis edilecek. Dikkat edin görüntülerde tek tankı vurup kaçıyor. Dün elime geçen görüntülerde ilk defa 4 tane tank 2 tane zırhlı Namert, 2 tane de iş makinasını toplu olarak imha etmişler. İşte bu yan ve gerilerden taarruz etmenin sonucu.” dedi.

 

 

İSRAİL’İN 600’ÜN ÜZERİNDE ÖLÜSÜ VAR
Sokak çatışmalarında öldürülen sayısıyla ilgili bir tahminde bulunan Güçlüer, “İsrail bu rakamları açıklamadı. Ancak vurulan araç sayısını biliyoruz. Bir de ona göre açıklananlar var. Üst üste koyduğumuz zaman esirler hariç 600’ün üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. 150 civarında İsrail aracı vuruldu. Her birinde 10 kişi var, ortalama 1500 var. Bunun yarısını ölü, yarısını yaralı kabul etseniz yine 600’ün üzerinde. Bir de çatışmalarda öldürülen var.” ifadelerini kullandı.

 


 

Kaynak: Haber7


Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °