Filistinliler için dayanışma ve destek gecesi düzenlenecek

Van FM öncülüğünde 30 Aralık Cumartesi günü Filistin için dayanışma ve destek gecesi düzenlenecek.

Van Haberleri 28.12.2023 20:36:00 0
 Filistinliler için dayanışma ve destek gecesi düzenlenecek
Tarih: 28.12.2023 20:36 Güncelleme: 28.12.2023 23:31

Van FM İmtiyaz Sahibi Yavuz Görentaş, Organizasyon Koordinatörü Mehmet Fatih Yılmaz ve Ercan Şahin basınla yemekte bir araya gelerek düzenlenecek dayanışma ve destek gecesiyle ilgili bilgi verdi.  

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Edremit Belediyesi, Gevaş Belediyesi, Van Müftülüğü, sivil toplum örgütleri, esnaf ve işadamlarının desteğiyle Filistin için destek ve dayanışma gececi düzenlenecek. 30 Aralık Cumartesi günü (yarın akşam) saat 18:00’da düzenlenecek etkinlikte toplanan yardımlar Gazze’ye ulaştırılacak. Dayanışma ve destek gecesinde tiyatro gösterisi, Grup Yürüyüş konseri, resim sergisi, Filistin temalı ürünlerin satışı gerçekleştirilecek. Grup Yürüyüş konser verecek.

“DESTEK VEREN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

7 Ekim tarihinden bu yana Filistin’de soykırım uygulandığını belirten Organizasyon Koordinatörü Mehmet Fatih Yılmaz, “Bildiğiniz üzere 7 Ekim 2023 tarihinden sonra dünyanın gündemi değişti. Radyo Van olarak bundan önce yaşanmış olan felaketlerde, sıkıntılarda, problemlerde, doğal olaylarda almamız gereken reaksiyonu alma gayretinde bulunduk. 7 Ekim tarihinden bu yana İsrail tarafından Filistin’e yönelik uygulanan vahşete de sessiz kalmamamız gerektiğini düşündük. Filistin’de şu an da soykırıma maruz kalan kardeşlerimiz için 30 Aralık Cumartesi günü saat 18:00’da Uygulama Oteli’nde Filistin için destek ve dayanışma gecesi düzenliyoruz. Bu tür etkinliklerin bizim için üç farklı ehemmiyeti var. Birincisi yaşanan kaosa duyarsız olmama, onun için birşeyler yapmak, mücadele etmek, ikincisi sosyolojik olarak haksızlıklar karşısında dik durmayı başaran bir toplum olma bilincini diri tutmak ve bu anlamda çaba sarf eden arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu vurgulamak, bu zaman zarfı içerisinde Van basınından büyük destek gördük. Van basını soykırıma karşı olduğunu, İsrail’in zulmünü manşetlerinde dile getirerek tepkisini dile getirdi. Basın camiasına bu tür hadiselere duyarlılık gösteren, çaba sarf eden herkese çok teşekkür ederim. Dayanışma ve destek gecesini düzenleme kararı aldıktan sonra ilimizdeki kurumları, yerel yönetimleri ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek destek istedik. Sayın Valimiz Ozan Balcı’nın çok büyük desteklerini gördük. Bunun yanında İpekyolu Belediyesi, Edremit Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van SDİ, Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, iş insanları, ilimizde faaliyet yürüten işletmelerle birlikte 150’ye yakın sivil toplum kuruluşu dayanışma ve destek gecemize ellerinden gelen her türlü desteği sundular. Dayanışma ve destek gecemizin düzenlenecek olmasında ekibimizin büyük emeği var. Dayanışma ve destek gecemize destek veren ekibimize ve herkese canı gönülden çok teşekkür ederim” dedi.

“FİLİSTİN İÇİN DAYANIŞMA VE DESTEK GECESİNE TÜM VATANDAŞLARIMIZI DAVET EDİYORUZ”

İsrail’in vahşetine sessiz kalınmaması gerektiğini belirten Yılmaz, “İsrail’in vahşeti karşısında hepimizin tek ses, tek yürek olması gerektiğini düşünüyoruz. Kimse Filistin’de yaşanan vahşeti görmezden gelemez. Filistin’de çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve insanlar katledilerek soykırıma uğruyor. Biz dilimizin döndüğünce bu zulmü anlatmaya devam edeceğiz. Elimizden gelen her türlü imkanla Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Dayanışma ve destek gecemizde Filistin’de yaşananları gün yüzüne serecek tiyatro gösterimiz olacak. Bunun yanı sıra çocuklarımız Kudüs ezgileri söyleyecek. Fotoğraf sergimiz olacak, Filistin temalı ürünlerin satışı gerçekleştirilecek. Kudüs ezgileriyle bilinen, ezgileri seven insanların gönlünde taht kurmuş Grup Yürüyüşün konseriyle dayanışma ve destek gecemiz nihayete erecek.  Dayanışma ve destek gecemizde elde edilecek tüm gelir Gazze halkına gönderilecek. Bilet fiyatlarımız 300 liradan başlıyor. Dayanışma ve destek gecemize destek vermek isteyen insanlarımız istediği kadar destek verebilirler. Yardımlar nakit olarak toplanacak. İstişare komisyonumuz gelen tüm geliri uluslararası yardımlaşma vakfı aracılığıyla Gazzeli kardeşlerimize ulaştıracak. Dayanışma ve destek gecemize katılarak destek veren tüm vatandaşlarımıza yapılan yardımın yerine ulaştığına dair bilgi ve belge sunacağız. Kimsenin aklında soru işareti olmasın. Gönül rahatlığıyla insanlarımızın vermiş olduğu yardımları Gazze’ye ulaştıracağız. Bildiğiniz üzere yardımları ulaştıran sivil toplum kuruluşları yardımları ulaştırırken yol, yeme, içme gibi harcamalarda kesinti yapıyor. Biz imzalamış olduğumuz protokolde toplanacak yardımlarda bir kuruş bile kesilmeden Gazzeli kardeşlerimize ulaştırılacak. Buna çok dikkat ettik, dayanışma ve destek gecemizde ne meblağ toplanırsa o kadar gönderilecek. Bilet satış noktalarımız Beşyol mevkiinde bulunan Dabbağoğlu Parkında ve Van YYÜ’de satılıyor. 30 Aralık Cumartesi günü saat 18:00’da Uygulama Oteli’nde gerçekleştireceğimiz Filistin için dayanışma ve destek gecesine tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“FİLİSTİNLİLER İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ SARF EDİYORUZ”

Daha sonra konuşan iş insanı Halis Bayramoğlu, “Yerel basınımız bizim sesimiz, gözümüz, kulağımız, ildeki, ilçedeki, mahalledeki sorunları dile getirerek çözümüne katkı sunuyor. İsrail, 7 Ekim tarihinden bu yana Filistin’de vahşet uyguluyor. Binlerce insanımız şehit oldu. Vahşeti, soykırımı dünya kamuoyuna duyuran onlarca gazeteci kardeşimizi şehit etti. Filistin’de şehit olan tüm kardeşlerime rahmet diliyorum. Filistin’de 1516 yılından 1917 yılına kadar geçen bir süreç var. 1516 yılında Osmanlı topraklarına katılan Filistin Osmanlı döneminde asla bir zulme maruz kalmadı. 1917 yılında İngilizlerin kutsal Kudüs’ü işgal etmesiyle birlikte Filistin, Osmanlı’dan ayrılmış ve o günden bugüne kadar, uzun yıllardır kendi iç sorunlarıyla birlikte durmadan zulme maruz kalmış, katliama uğramış, Siyonist İsrail, Amerikan ve destekçileri Filistin’de soykırım yapıyor. Aslında sadece bu coğrafyada Filistin üzerinden katliamlar yapılmamıştır. Somali’ye baktığımız zaman Avrupalılar, Fransızlar, bir yılda Somalili 800 binin üzerinde Müslüman kardeşimizi katlettiler. Olayların bütününe baktığımız zaman Müslümanların kanının durmadan bu coğrafyada aktığını görmekteyiz. Bu bizleri insan olarak hem üzüyor hem de canımızı incitiyor. Biz Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak için elimizden gelen gayreti sarf etmeye çalışıyoruz. Dayanışma ve destek gecesine Vanlı hemşehrilerimizin katkı sağladığını biliyorum. Destek veren herkese çok teşekkür ederim. 1917 yılından bu yana durmadan devam eden saldırılarda şehit olan tüm Filistinli kardeşlerimize rahmet diliyorum. Allah onların yar ve yardımcısı olsun. Dayanışma ve destek gecesini düzenleyen Van FM ailesine ve destek veren herkese çok teşekkür ederim” dedi. 


Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °
Perşembe 17.2 ° / 9.7 °