Faruk Alpaslan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en büyük kahramanları halktır”

Van Hızır Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili düşüncelerini ve yaşadıkların Vangölü TV mikrofonlarına anlattı.

Van Haberleri 18.07.2022 10:21:00 0
Faruk Alpaslan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en büyük kahramanları halktır”
Tarih: 18.07.2022 10:23

VANGÖLÜTV ÖZEL
Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, yapılan 15 Temmuz darbe girişimi hakkında açıklamalarda bulundu. 
Başkan Alpaslan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“ABD gibi süper devletlerin ve onun yandaşlarının Türkiye üzerinde oynanan oyunlarda yüz yıllardır Türkiye’nin içerisindeki önce kamu kurum kuruluşlarda yargıda her yerde içine sinip ondan sonra 15 Temmuz’da tamamen ülkeyi ele geçirme çabaları sonucunda horlanmış olan bir darbe girişimine halk olarak karşı çıktık. O gece herkes ne yapabilirim çabası içine girerken bizler de halka öncülük etmek zorundaydık ve burada ya ölüm ya da istiklal diyerek halkımız birbiriyle kucaklaştı, Kürt’ün, Türk’ün, Laz’ın tamamen herkesin ülkemizi kurtarma adına sokaklara çıkması gerektiğini biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrıları bütün Türkiye’de yerini buldu. Ve orada sokaklara biz döküldük,  askeriyenin önüne gittiğimizde paşamızın devletimizin yanında olduğunu ama içinde birçok çürük elmalarında olduğunu öğrendik. Öbür tarafta askeriyenin dışındaki güvenlik küvetlerindeki polis teşkili yatıyla birlikte halk olarak biz nöbet tutmaya başladık. 15 Temmuz geçesinden itibaren başlanan bu nöbetlerde Türkiye’nin birlik bütünlüğü içerisinde hainlerin planlarını bozduk ve ihanet girişimlerini yok etmeyi başardık.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN EN BÜYÜK KAHRAMANI HALKTIR”
İhanet çetesinin devleti ele geçirme kalkışmasını durdurmayı başaran halkımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en büyük kahramanlarıdır. Halkımız ezilmekten, yönetilmekten, övünülmekten ve ülkesinin ele geçirilmesini engelledi. Halkımız Suriye, İran, ırak tarafındaki yaşananları gördü ve oralar gibi olmak istemedi, insanımız bunlardan büyük bir ders aldı. Bunu herkes iyi bilsin ki tankların önüne yatan öyle kendisini ölüme atan başka bir halk başka bir yerde görülmemiştir. İnşallah FETÖ’nün başaramadığı gibi, Türkiye üzerinde oyun oynayan dünyanın ağa babaları ABD ve yandaşları da hiçbir zaman başaramayacak. İçimizdeki hainler ve efendilerinin tüm girişimlerine halkımız en güzel şekilde her zaman dersini verecektir. 

“15 TEMMUZ TÜRKİYE’NİN UNUTAMAYACAĞI BİR KURTULUŞ SAVAŞI”
Bu süreçler içerisinde 15 Temmuz Türkiye’nin unutamayacağı bir kurtuluş savaşı ve içindeki ihanetçileri ayıklamak için çok önemli bir tarih 15 Temmuz’u unutmamak gerekiyor. 15 Temmuz’u unutmadıkça onun önlemlerini yaşayacak şekilde bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaşamak zorunda. Bunların planları çok uzun süreli, bunların planları tamamen kamu kurum kuruluşları içerisindeki üst yerlere yerleşim çabaları ve onun sonucunda da Türkiye’yi ele geçirmek olduğunu gördük anladık. İnşallah muvaffak olamayacaklardır bu Türk halkı ve Türkiye’nin içerisindeki bütün halklar buna buna hiçbir zaman izin vermeyecektir. Bu konu sadece bir Türk, Kürt, Laz, Çerkez değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yaşayan bütün halkların birleştiği kurtuluş savaşı verdiği bir an oldu. 15 Temmuz’da şehit olan bütün şehitlerimizden Allahtan rahmet,  gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Türkiye’nin muvaffakiyetini devletimizin muvaffakiyetinin ebet müddet sürmesini cenabı Allahtan niyaz ediyorum.

Kaynak: Vangölü TV
 


Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °