Faruk Alpaslan, 'Seçimlerde Van'da karşılığı olan isimlere yer verilmeli'

S Van Hızır Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Van'ın sorunlarını bilen isimlere yer verilmesi gerektiğini söyledi.

Politika Haberleri 23.11.2023 23:29:00 0
Faruk Alpaslan,
Tarih: 23.11.2023 23:29 Güncelleme: 24.11.2023 11:41

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Van'ın sorunlarını bilen isimlere yer verilmesi gerektiğini söyleyen SS Van Hızır Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, 'Halk artık dürüst insanları görevde görmek istiyor. Belediyeciliğe susamış bir halkımız var. Halkımıza kendinizi anlattığımız zaman, gönüllere dokunduğumuz zaman inanın tüm belediyeleri kazanırsınız. Toplumda karşılığı olan kendisine yer edinmiş, geçmişiyle tanınan, bilinen insanların göreve gelmesi lazım' dedi.

Vansesi Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan SS Van Hızır Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, trafik ve otopark sorununun ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, “Van’da son zamanlarda trafik ve otopark sorunu ciddi boyutlara ulaşmıştır. İlimizde bulunan kurumlar acilen harekete geçip sorunu çözmelidir” diye konuştu.

“VAN’DA ÇIKMAZ SOKAKLAR TRAFİĞE AÇILMALI”

Trafik sorununa değinen Alpaslan, “Kooperatif Başkanlığı görevimin yanı sıra Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı, Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı görevlerinde bulundum. 2014 yılında sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda milletvekili adayı oldum. 25. ve 26. dönemde AK Parti listelerinde yer aldım. Van’ın sorunlarını bilen biri olarak trafik sorunu kangren haline geldi. Van’da trafik sorunu acilen çözülmeli. Bunu çözmek çok zor değil. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) öncülüğünde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi,  Van İl Emniyet Müdürlüğü gibi kurumların desteğiyle trafik sorunu çözülebilir. Özellikle Van’la ilgili bilgi, birikimi olan akademisyenlerin görüşleri, fikirleri önemsenmeli. Şehrin coğrafyasında ana arterlerinin nasıl açılacağı, nerede hangi kavşakların hangi yönde gitmesi gerektiği konusunda bilimsel bir çalışmayla bunun önüne geçilebilir. Ne kadar söylersek söyleyelim. İlimiz İstanbul kadar büyük bir il değil, İstanbul kadar trafik sorunu olan bir il değil ama İstanbul’dan daha fazla sıkışmış, İstanbul’dan daha fazla acil çözüm arz eden bir il haline dönüştük. Bunu yapabilmek için ciddi şekilde çalışmak gerekiyor. Alt komisyon kurulup, coğrafi olarak yolların açılması konusunda çalışmalar yapılmalı. Bakın öncelikle çıkmaz sokakların derhal açılması lazım. İmar planına baktığımız zaman sadece İpekyolu’nda çok sayıda çıkmaz sokak olduğunu göreceksiniz. Onun için çıkmaz sokakların açılıp trafiğin akıcı hale getirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

“YERALTI ÇARŞISI BEŞYOL TRAFİĞİNİ RAHATLATIR”

Aydın Talay döneminde yapılan yeraltı çarşısıyla ilgili açıklama yapan Alpaslan, “İlimizde oto park sorunu da ciddi boyutlara ulaştı. Belediyecilikte her zaman dile getiririm. Olmazsa olmazların başında gelen belediyecilikte yapı yapılırken oto park için ayrı bir ücret alınır. Ücret oto park için harcanması gerekirken maalesef başka hizmetlere harcanıyor. Oto park olarak yapılan çok katlı otopark şuan atıl durumda. Beşyol mevkiinde ciddi bir trafik var. Aydın Talay döneminde yapılan yer altı çalışmalarında o zaman bende vardım. Biz oranın alt geçit, üst geçit yapılmasını istemiştik fakat olmadı. Daha sonra önünü göremez belediye meclis üyelerinin aç gözlülüğü yüzünden orası pasaj haline dönüştürüldü. O pasaj aslında beşyol meydanını rahatlatabilecek girdi çıktı olması gereken bir yerdi. Kesinlikle beşyol meydanının trafik konusunda rahatlaması için pasajın çıkması lazım” ifadelerini kullandı.

 

 

“VAN’I BİLEN YÖNETİCİLERE YER VERİLMEDİĞİ SÜRECE BİZ DAHA ÇOK SORUN YAŞARIZ”

Alpaslan açıklamasının devamında “Bakın harbi, dürüstçe bir konuya değinmek istiyorum. HEDEP’ten seçilen belediye başkanlarının kendi iradeleriyle memleketi yönetemediklerini gördük. Bunu belediye başkanı seçilenlerde itiraf edemiyor. Bunlar farklı şeylere bulaştıktan sonra devlet kayyum atıyor. Mülki amirler iki görevi bir arada yürütemez. İki görevi bir arada yürütmek hakikaten çok zordur. Belediyecilikte Van’ın sokaklarını, caddelerini, sorunlarını bilen, insanları tanıyan isimler görevlendirilmeli. Kimse iki görevi bir arada yürütemez. Yürütse de ondan başarı beklenemez. Bu memleketin coğrafyasını, halkını, milletini, sorunlarını tamamen bilip çözüm üretmesi gerekir. Herkes işgal ettiği koltukların hakkını vermeli. Bakın en büyük ilçemiz olan İpekyolu yıllardır kayyumla yönetiliyor. Özellikle Cemil Öztürk ve Sinan Aslan’ın görev yeri değiştirildikten sonra görevlerinden alındıklarını öğrendik. Meğerse onlarda farklı sıkıntılar varmış, ne değişti. Belediye oradan alınıp başka bir tarafa verildi. Olan Van halkına oldu. Yapılması gereken işler yapıldı mı? Bugün trafik tıkanıyorsa, Van’da sorunlar ciddi boyutlara ulaşmışsa bu yapılan yanlışların bedelidir. Van’ı bilen yöneticilere yer verilmediği sürece biz daha çok sorun yaşarız. Önümüzdeki seçimde de hiçbir beklentim yok ve umudum yok. Aynı şey tekerrür edecek. Kazanan HEDEP olacak, ondan sonra kayyum atanacak. Bu memleketi tanıyan, bilen, coğrafyasını, işini, gücünü bilen gerçek manada hizmet sevdalısı olan bilinçli, kültürlü insanlara yer verilmeli. Şehri emin ellere teslim ettiğiniz sürece başarılı olursunuz. Bugün Van çevre yolu yılan hikayesine döndü. Tatvan gibi bir ilçe bile çevre yolunu bitirip hizmete açtı ama Van bir türlü bunu başaramadı. Kayseri’de 5. çevre yolu bitti, Malatya’da 4. çevre yolu bitti ama bizde bitmedi. Bilinçli bir halk, bilinçli bir belediyecilikle Van’ı kalkındırır” dedi.

“ÜRETİME DAYALI İŞLER YAPILMALI”

Van’da üretime önem verilmesi gerektiğini belirten Alpaslan, “Belediyeler buna öncülük etmeli. Van’ın zengin yer altı kaynakları var. Bunları kullanıp faydalanmalıyız. Şuan Malatya ve Kocaeli’nden yurt dışına bizim tandır ekmeğimiz ihraç ediliyor. Biz neden Van’da bunu yapamıyoruz? İnsanları neden üretime teşvik etmiyoruz? Dünyaya ihraç edeceğimiz onlarca ürünümüz varken maalesef yapamıyoruz. Görev başında bulunan yetkililer istihdamı ve üretimi artıracak işlere imza atmalı” şeklinde konuştu.

“VAN’I BİLEN, BİLGİ, BİRİKİMİ OLAN İNSANLARA YER VERMELİ”

Yerel seçimlere değinen Alpaslan, “Cumhurbaşkanımızdan gelen milletvekili adaylığı teklifini kabul ettim. Yerel seçimler için bana teklif gelmediği sürece müracaat etmem. Kendime güveniyorum. Başarılı olacağıma yüzde yüz eminim. Bilinçli bir şekilde insanlara ulaşılırsa, kanaat önderlerine ulaşırlarsa, ben burada kimsenin dinine, diline, ideolojisine, köküne, aşiretine bakmaksızın kredi veriyorsam, herkes çok rahatlıkla kooperatife gelip gidiyorsa, belediyecilik anlayışında da herkesi kapsayabilecek, ideolojisi ne olursa olsun ama insan olarak geldikten sonra her aday kazanır. Halk artık dürüst insanları görevde görmek istiyor. Belediyeciliğe susamış bir halkımız var. Halkımıza kendinizi anlattığımız zaman, gönüllere dokunduğunuz zaman inanın tüm belediyeleri kazanırsınız. Toplum içerisinde karşılığı olan insanlara yer verilmeli. Toplum içerisinde kendisine yer edinmiş, geçmişiyle tanınan, bilinen insanların göreve gelmesi lazım. Tanınmayan biri aday gösterilince kısa seçim sürecinde tanıtımı ayrı sorun oluyor, bilgisini, birikimini bilmek ayrı sorun oluyor. Van’da bilgi, birikimi yerinde olan, halkın tanıdığı, herkesin ulaşabildiği kişiler aday gösterilmeli. Siyasi partiler dürüst insanlara yer vermeli. Yerel seçimlerin ülkemize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 


Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °