Eski Van ayağa kalkıyor

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı, Eski Van Şehri alanında incelemelerde bulundu.

Kültür-Sanat Haberleri 8.11.2023 16:22:00 0
Eski Van ayağa kalkıyor
Tarih: 08.11.2023 16:22 Güncelleme: 12.11.2023 21:47

Eski Van Şehrindeki Tarihi Camilerin Restorasyonu Başladı Van Valisi Ozan Balcı, YİKOB Başkanı Furkan Duman, Daka Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve beraberindekkiler Eski Van  şehrindeki camilerin restorasyon alanında incelemelerde bulundu. Resim

ESKİ VAN AYAĞA KALKIYOR

Van Kalesi çevresinde “Eski Van Şehri” proje alanında incelemelerinin ardında açıklama yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı, “Eski Van şehrinde bulunan tarihi Ulu Camii ve Kızıl Minareli Camii’de restorasyon çalışmaları başladı. Hüsrevpaşa Hanı da ihale edildi. Kısa sürede içinde restorasyon başlayacak” dedi.

Van Kalesi'nin güneyinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan "Eski Van Şehri", Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında başlatılan kazı ve restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılıyor.  Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Eski Van Şehri'nin Canlandırılması projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Başta Urartular olmak üzere Ahlatşahlar, Eyyubiler, İlhanlılar, Anadolu Selçuklu, Akkoyunlu ve Osmanlı devletlerince yerleşim yeri olarak kullanılan Van Kalesi'nin güneyindeki "Eski Van Şehri"nin turizme kazandırılması için çalışmalar devam ediyor.


Anahtar Kelimeler: ayağa kalkıyor
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °