Erciş Kaymakamı Karaloğlu, 'Toplumumuzda Deprem Bilinci Oluşturulması İçin Bilinçlenme Şart!'

Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, Deprem Haftası'nda 'depreme karşı dayanıklı yapılar inşa edilmesine ve çocuklara deprem bilinci aşılanmasına' dikkat çekti.

Van Haberleri 1.03.2024 13:40:00 0
Erciş Kaymakamı Karaloğlu,
Tarih: 01.03.2024 13:40 Güncelleme: 01.03.2024 14:45

Van'ın Erciş İlçesi Kaymakamı Murat Karaloğlu, Deprem Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Karaloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; 

"Toplumumuzda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla, ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri arasındaki hafta, "Deprem Haftası" olarak kutlanmaktadır. Deprem Haftası, bilinçlenme, depreme karşı daha dayanıklı yapılar yapma, bir deprem felaketi halinde de, toplum bilinci ve dayanışması içinde hareket edilmesi bakımından hayati önem arz etmektedir.

Ani Gelişen Doğal Afet olarak değerlendirilen depremler, yaşandıkları bölgelerde çok büyük can ve mal kaybına sebep olmaktadır. Bilindiği üzere Türkiye bir deprem ülkesidir. Bu nedenle geçmişte yaşanan depremlerin bugün veya gelecekte yaşanılması da kaçınılmazdır. Burada önemli olan husus, depremle yaşamasını öğrenmek, yaşadığımız yüzyılın bilgi, birikim ve teknolojisini kullanarak depremle ilgili tedbirlerimizi almak, kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde depreme her zaman hazırlıklı olmaktır. Deprem, sel gibi doğal afetlere karşı önceden önlem almak elbette çok önemlidir. Binalarımızı depreme dayanıklı yapmak, acil durumlarda yapılması gerekenleri öğrenmek, vatandaşlarımızı depreme karşı bilinçlendirmek hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Doğal afetlerle yaşamayı öğrenmeliyiz. Özellikle, depreme karşı dayanıklı yapılar inşa etmeli, çocuklarımıza deprem bilinci aşılamalıyız.

Ülkemizde en son yaşanan 11 ilimizde etkili olan 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesinde 7.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem tarihimizin en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçmiştir. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Cennet vatanımızın ve insanlığın bu tür felaketlerle karşılaşmamasını Rabbimden niyaz ediyorum. "

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °