Eğitim Bir Sen 1. Teşkilat Eğitimi Van'da başladı

Eğitim Bir Sen tarafından düzenlenen 1. Teşkilat Eğitim programı Edremit Uygulama Otelinde yapılan açılış töreni ile başladı.

Eğitim Haberleri 25.11.2023 23:01:00 0
Eğitim Bir Sen 1. Teşkilat Eğitimi Van
Tarih: 25.11.2023 23:01 Güncelleme: 27.11.2023 13:45

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Dr. Ozan Balcı ve Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim Bir Sen’in 1. Teşkilat Eğitim Programı açılış törenine katıldı.

Kur'an Tilaveti ile başlayan törende konuşan Van Valisi Ozan Balcı, eğitimcileri sevdiğini belirterek “Eğitimciler, memleketimizin imarı, inşası ve ihyasına halkımızın huzur ve esenliğine katkı sağlıyorlar. Nesilleri geleceğe hazırlayan kıymetli kişilerdir.

Öte yandan sivil toplum örgütlerini çok önemsiyorum. Çünkü toplumların, devletlerin gelişmesine  memleketin derdini dert edinen insanlar vesile olurlar.

Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Türkiye Yüzyılı. Türkiye'nin önü ve ufku çok açık. Türkiye bölgesinde bir güneş gibi parlıyor. Bizde bu memleketin evlatlarıyız. Memleketimize, milletimize borçluyuz. Sonuçta bizler buralara, memleketimizin, milletimizin kıymetli insanlarının alın teriyle emeğiyle geldik.

Memleketimizin, milletimizin gelişmesine, ilerlemesine yükselmesine, yücelmesine omuz vermek, bizim asli vazifemizdir. Bizler aşkla şevkle, yılmadan yorulmadan, bana ne demeden, bahane üretmeden, canla başla memleketimizin, milletimizin, devletimizin ve devletimizin gerçek sahibi milletimizin problemlerini çözmeye gayret göstereceğiz.

Türkiye’de her alanda güzel işler oluyor. İlimizde de eğitimde güzel işler yapıyoruz. Eğitimciler, öğretmenler benim ekip arkadaşlarım. Benim bir umaralı meselem eğitim.

Devletimizin, milletimizin kaynaklarını eğitime harcamaktan, öğretmenlerimizin emrine sunmaktan da büyük mutluluk duyuyorum.

İlimizde öğretmen odalarının yapımından okulların yapımına, kütüphanelerinin yapımından, spor tesislerin yapımına kadar çok güzel işler oluyor.

Çocuklarımızı 2 milyon kitapla buluşturduk. Şimdi hedefimiz 3 milyon kitap. Okullarımıza 300 kütüphane yaptık. Bütün ilçelerimize bebek ve çocuk kütüphanesi yapılıyor. 13 tane yüzme havuzu yapılıyor. 22 tane kapalı spor salonu yapılıyor. 300 okula voleybol, basketbol sahası kazandırıldı. 100 okulumuza müzik, resim odası yapıldı. 111 yeni anaokulu yapıyoruz. Bunlar hepsi çocuklarımız için. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Açılışta, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; "Eğitim-Bir-Sen 7. Dönem 1. Teşkilat Eğitimi Programımızın açılışını 1.Bölge olarak belirlediğimiz Van’dan başlattık. 1.Bölge Eğitim Toplantımızın açılışına katılan Van Valisi Sn. Dr.Ozan Balcı’ya, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Aras’a ev sahibi Van Şubelerimizin şahsında  Ağrı-Iğdır-Bitlis-Hakkari teşkilatlarımıza, Mehmet Akif İnan Vakfımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Niyet hayır akıbet hayır." Dedi 

Açılışta şube başkanları da konuşma yaptı.

 


Anahtar Kelimeler: Eğitim . Teşkilat Eğitimi ' başladı
Salı 12 ° / 3.7 °
Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °