Edremit'te Engeller Kalkıyor: Engelli Aileler için Misafirhane Açılıyor!

Edremit Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Say, Edremit'te engelli ailelere özel mMisafirhane açılacağı müjdesini verdi.

Van Haberleri 4.03.2024 13:55:00 0
Edremit
Tarih: 04.03.2024 13:55 Güncelleme: 04.03.2024 17:56

Van'ın Edremit ilçesinde engelli bireylerin aileleri için büyük bir kolaylık sağlayacak olan 'Engelli Misafirhanesi' projesi hayata geçiriliyor.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, engelli ailelerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları azaltmak amacıyla Engelli Misafirhanesi kuracaklarını açıkladı. Bu misafirhane, engelli çocuk sahibi ailelerin, yaşamın zorlayıcı etkenlerinden bir süreliğine uzaklaşmalarına ve sosyal faaliyetlerde bulunmalarına imkan tanıyacak.

EDREMİT'TE ENGELLİ AİLELERİNE ÖZEL DESTEK

Edremit Belediyesi, toplumun farklı kesimlerinin ihtiyaçlarına göz kulak olacak projeler üretmeye devam ediyor. Engelli çocukları olan ailelere destek olmak amacıyla Gündüz Misafirhanesi konseptini duyuran belediye, daha önce kurulan Engelsiz Yaşam Merkezi'ni genişleterek yeni bir sosyal destek projesine imza atıyor. Yaklaşık 100 engelli çocuğa hizmet veren merkeze şimdi de engelli çocuklar için tasarlanmış bir misafirhane ekleniyor.

 

İSMAİL SAY'DAN ENGELLİ AİLELERE MÜJDELİ HABER

Belediye Başkanı İsmail Say, yeni dönem hedeflerini açıklarken engelli ailelerine özel bir projeden bahsetti. Engelli Çocuk Misafirhanesi'nin engelli bireylerin aileleri için birçok sorunu hafifleteceğini vurgulayan Say, bu misafirhane ile ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla emanet edebilecekleri bir yer kazanacaklarını belirtti. Günlük işler, alışveriş, hastane ziyaretleri gibi aktiviteler sırasında engelli çocuklara geçici süreliğine hafta içi 08.00 - 17.00 saatleri arasında ücretsiz bakım hizmeti sunulacak.

EDREMİT'TE SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE HİZMET

Başkan Say, bölgedeki engelli vatandaşlar ve ailelerine yönelik sosyal hizmetlerin kayıt altına alınarak geliştirilmesinin öneminin altını çizdi. Göreve gelir gelmez, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hizmetlerin ve projelerin adım adım hayata geçirildiği belirtildi. Engelli Misafirhanesi projesi, engelli aileler ve ilçe için hayırlı olması temennisi ile duyuruldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazartesi 19 ° / 11.3 °
Salı 18.8 ° / 10.8 °
Çarşamba 17.7 ° / 10.2 °