Edremit Belediyesi Vatandaşın Sesine Kulak Verdi: Tartışmalı 18. Madde İçin İptal Kararı

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, halkın itirazları üzerine 18'inci madde uygulamalarını iptal ettiklerini açıkladı.

Van Haberleri 1.03.2024 13:40:00 0
Edremit Belediyesi Vatandaşın Sesine Kulak Verdi: Tartışmalı 18. Madde İçin İptal Kararı
Tarih: 01.03.2024 13:40 Güncelleme: 01.03.2024 14:45

VANGÖLÜ TV ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Sabah kahvaltısında Van'ın Edremit ilçesinde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Edremit Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Say, gazetecilere açıklayıcı yanıtlar verdi. İsmail Say, basın mensuplarının soru ve eleştirilerini içtenlikle karşıladı ve cevapladı.

TARTIŞMALI UYGULAMA İPTAL EDİLDİ

Başkan Say'a yöneltilen sorular arasında özellikle 18'inci maddeyle ilgili yaşanan sorunlar dikkat çekti. Gazeteci Ziya Türk'ün, vatandaşların tepkisine sebep olan 18. Madde uygulamasının neden kaynaklandığına dair sorusuna cevap veren Başkan Say, oluşan tepkinin  yanlış uygulamadan mı yoksa vatandaşlara bu uygulamanın doğru anlatılmamasından mı kaynaklandığına ilişkin net bir açıklama yaptı.

HALKIN MAĞDURİYETİ ÖNLENDİ

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, halkın itirazlarını ciddiye alarak 18'inci madde uygulamalarını iptal ettiklerini duyurdu. Vatandaşların tepkisi ve ortaya çıkan mağduriyetler, bu kararda önemli bir etken oldu. Belediye, halkın sesine kulak vererek yanlış uygulanmasından ötürü eleştirilen 18'inci madde uygulamasından vazgeçtiğini açıkladı.

YENİ ÇALIŞMALAR HALKLA UZLAŞILARAK YAPILACAK

Yapılacak yeni çalışmaların genel bir planlama kapsamında ve halkla uzlaşılarak yapılacağına dikkat çeken Başkan İsmail Say, “Calışmalarımızı genel bir planlama kapsamında vatandaşımızla da uzlaşarak, kimseyi mağdur etmeden 18’inci madde kapsamında yeni yollar açarak alt yapı çalışmalarımızı işin ehli uzmanlarla birlikte tamamlayacağız.” dedi.

Kaynak: Vangölü TV


Pazartesi 19 ° / 11.3 °
Salı 18.8 ° / 10.8 °
Çarşamba 17.7 ° / 10.2 °