Deva Partisi İl Başkanı İrven: Van'ın trafiği içinden çıkılmaz bir hal almıştır

Van'da son dönemlerde ciddi anlamda sorun haline gelen trafik sorunuyla alakalı açıklamalarda bulunan Deva Partisi Van İl Başkanı Av. Erkan İrven Van'da trafiğin içinden çıkılmaz bir hal aldığını vurguladı.

Politika Haberleri 4.12.2023 13:21:00 0
Deva Partisi İl Başkanı İrven: Van
Tarih: 04.12.2023 13:21 Güncelleme: 04.12.2023 18:28

Parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Deva Partisi Van İl Başkanı Av. Erkan İrven, bundan sonraki süreçte haftalık olarak Van'ın sorunlarını gündeme taşıyacaklarını belirterek, bu sorunları milletvekilleri aracılığıyla da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getirilmesini sağlayacaklarını ifade etti.

Bu hafta kentte yaşanan trafik sorununu ele alan Deva Partisi Van İl Başkanı Av. Erkan İrven, özellikle mesai başlangıcı ve mesai sonrası çok yoğun şekilde yaşanan trafik sorununun halkı canından bezdirdiğini belirterek, son dönemlerde Van'da kent içi ulaşımın oldukça karmaşık bir hale geldiğini vurguladı.

İRVEN: "KENT İÇİ ULAŞIM, OLDUKÇA KARMAŞIK BİR HALE GELMİŞTİR"

Kentte şehir içi trafiğin önemli bir sorun haline geldiğini söyleyen İrven, "Deva Partisi Van İl Başkanlığı olarak bundan sonraki süreçte 2 haftada bir sizlerle bir araya gelerek ilimizde yaşanan sorunlar ve önerilerimiz hakkında açıklamalarda bulunacağız. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan'ın, siyaset ve çalışma anlayışına uygun şekilde hem sorunları gündeme getirecek hem de önerilerimizi ortaya koyacağız. Var olan bir sorun, çözüme kavuşana kadar belli periyotlar ile sürekli gündemde tutacağız. Bilindiği üzere TBMM'de 15 milletvekilimiz bulunmakla bu sorunları aynı zamanda gerektiğinde milletvekillerimize ulaştırarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getirilmesini sağlayacağız. Yine gerektiğinde soru önergesi olarak da TBMM ye taşıyacağız. Bu kapsamda bu haftaki gündemimiz şehir içerisinde yaşanan trafik sorunu.  Hepinizin malumu olduğu üzere son dönemlerde kentimizde şehir içi trafik artık içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Özellikle mesai başlangıcı ve mesai sonrası çok yoğun şekilde yaşanan trafik sorunu halkımızı canından bezdirmiştir. En ufak bir yağışta bile şehir içerisinde trafiğin nasıl kitlendiğini hepimiz görmekteyiz. Son dönemlerde Van'da kent içi ulaşım, oldukça karmaşık bir hale gelmiştir. Bu kapsamda acilen şehrin ihtiyaçlarına cevap veren bir ulaşım sisteminin oluşturulması gereklidir. Van'daki ulaşım sorununu minimize etmek için acilen kentin belli noktalarına köprülü kavşakların yapılması gerekiyor" dedi.

"TRAFİĞİN YOĞUN OLDUĞU NOKTALARA KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR YAPILMASI GEREKİYOR"

Aşırı derecede artan araç sayısı yüzünden trafik sorunlarının şehir hayatının en büyük problemi olduğunu söyleyen İrven, "Türkiye'nin en kalabalık şehirleri arasında 21. sırada yer alan ilimizde, yollarımız artık araç trafiğini kaldıramamakta ve beraberinde ciddi sorunlar doğurmaktadır. Van halkı son yıllarda trafik sorunuyla, sadece işe gidiş ve işten çıkış saatlerinde değil günün tüm saatlerinde ana arterlerde ve tüm yollarda karşılaşmaya başlamıştır. Aşağıda önerilen çözümler ile bu sorunun önemli bir miktarda giderileceği düşünülmektedir. Trafik sıkışıklığının en temel nedeni alternatif yolların olmaması, çevre yolunun henüz açılmaması, kentleşme konforunu artıracak öngörülü ve geleceğe hitap eden imar çalışmalarının zamanında yapılmamış olması ve kent merkezinde trafiğin yoğun olduğu noktalarda köprülü kavşakların yapılmamış olması başlıca ve en etkili sebeplerdir. Bu kapsamda ilimizde özellikle trafiğin yoğun olduğu Otogar, Yeni Emniyet, Semaver, Beşyol, Kültür, Soydan ve İkinisan-Van AVM Kavşakları gibi kavşaklara acilen köprülü kavşaklar yapılması gerekiyor. Burada şunu da ifade edelim ki; eski emniyet köprülü kavşağı ve İkinisan köprülü kavşağı;  genel başkanımızın şimdiki başdanışmanı, 23. Dönem Van Milletvekilimiz ve yine dönemin Plan ve Bütçe komisyonu üyesi olan Sayın Kerem Altun beyin öncülüğünde, Milletvekili çalışma arkadaşları ile yoğun çaba ve çalışması ile plan ve bütçe komisyonunda startı verilerek Van'ımıza kazandırılmıştır" diye konuştu.

"PARKOMAT SORUNUNA VE UYGULAMASINA SON VERECEĞİZ"

Samimi bir çaba ve gayretin her şeyin üstesinden gelebileceğini söyleyen İrven, "Şunu sormak lazım mevcut iktidar siyasetçilerine, önerdiğimiz ve acil yapılması lazım gelen köprülü kavşaklar ile ilgili bir çalışmanız var mı? Varsa ne aşamada? Yoksa böyle bir çalışmanız neden yok? Tüm bu soruları hem bizlerin hem de değerli Vanlı hemşerilerimizin sorması şarttır. Zira bu bölgemizin iktidar siyasetçileri Vanlı hemşerilerimizi bu çile ile baş başa bıraktığı ortadadır. Buradan açıkça ifade edelim ki; Deva belediyeciliğinde, başka bir sorun olan ve Vanlı hemşerilerimiz sürekli icra ile karşı karşıya getiren parkomat sorununa ve uygulamasına da son vereceğiz.  Bahse konu olan ve yapılması lazım gelen kentin bu noktalarına yapılacak olan köprülü kavşaklarla Van'daki trafik sorunu minimize edilebilir. Basit bir örnek verecek olursak, Aydın Talay Yeraltı Çarşısı'nda bulunan esnaflar mağdur edilmeden, kendilerine City Van AVM'de yer verilerek, bu noktada güzel bir köprülü kavşak yapılabilir" ifadelerini kullandı.

"YETKİLİLERİ VAN HALKINI BU ÇİLELİ HALDEN KURTARMAYA DAVET EDİYORUZ"

Özellikle Beşyol kavşağında yapılacak olan köprülü kavşağın kentin trafik yükünü önemli ölçüde alacağını belirten İrven, "Van'da şehir içerisinde yaşanan trafik sorunun tek çözüm yolu bu aşamada köprülü kavşaklardır. Bunun için yetkilileri biran önce harekete geçmeye ve Van halkını bu çileli halden kurtarmaya davet ediyoruz. Köprülü kavşakların yanı sıra, trafiğin yoğun olduğu noktalarda sinyalizasyon sistemlerinin de gözden geçirilmesi gerekiyor. Ayrıca metro, hafif raylı sistem, yön itibariyle trafik akış düzeni, çevre yolunun bitirilmesi, bazı caddelerin araç trafiğine kapatılması ve yeni yerlerin modern ve öngörülü bir şekilde imara açılması ve inşasına başlanılması gibi önerileri de bu çalışmada değerlendirmenize sunuyorum. Deva Partisi Van İl Başkanlığı olarak ilgilileri trafik sorununun çözümü için acil olarak harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi.

"ŞEHRİMİZİN TRAFİKLE İLGİLİ CİDDİ SORUNLARI BULUNMAKTADIR"

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Van İl Başkanı Av. Erkan İrven, Van Çevre Yolu'nun tamamlanmasın trafik sorununun çözüleceği anlamına gelmeyeceğini belirterek, "Evet, trafiği rahatlatır fakat tam anlamıyla çözüme kavuşturmaz. Çevre yolu uzun bir süredir çalışması devam eden ama maalesef siyasilerin zayıf kalması, gerekli mücadeleyi vermemesi bu süreci sekteye uğratmaktadır. Şehrimizin trafikle ilgili ciddi sorunları bulunmaktadır. Bunu başlıca sebeplerinden biri öngörülü imar çalışması yapılmamıştır. Kentin geleceğine, 100 yıl sonrasına katkı sunacak hiçbir çalışma yapılmamıştır. Bunların sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Ciddi manada imar çalışmalarının yapılmasının yanı sıra yeni yerlerin imara açılıp inşasına başlaması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Çünkü kent bir noktada kilitlenmiş, trafikle ilgili herhangi bir çözüm önerisi yok. Bir takım çalışmalar yapılıyor ancak bunlar yeterli değil. Siyasiler trafik sorununu çözmek için neden çalışma yapmıyor? Van halkını neden bu sorunlarla karşı karşıya bırakıyorlar? Köprülü kavşaklar, çevre yolu, İpekyolu Bulvarı ve Özalp yolu Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluğundadır" diye konuştu.

"5 YILDIZLI OTEL BİLE KARAYOLLARI 11. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YERLEŞKESİ GİBİ DEĞİL"

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nü de eleştiren Başkan İrven, "Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne gidip bakabilirsiniz. Kendi yerleşkesinin yollarını, lojmanlarını nasıl yapmışlar? İnanın hayret edersiniz. Peki, siz buna layıksınız da sizlerin maaşlarını ödeyen halkımız buna layık değil mi? Ben gidip baktım hayretler içerisinde kaldım. 5 yıldızlı otel bile Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yerleşkesi gibi değil. Modern lojmanları, yolları, yol kenarlarındaki boya sistemleri, kaldırım taşları, çevresi o kadar güzel yapılmış ki insan hayret ediyor. Bakın bizim buna bir itirazımız yok ama siz kendinize saray gibi yer inşa ediyorsanız halkın da yaşamış olduğu sorunları çözüm üreteceksiniz. Halkın da artık sorunlarını çözümü için ısrarcı olması lazım. Bu devran böyle gitmez. Zenginliği halka yaymak gerekiyor. İktidar 22 yılda Van'da sadece iki tane kavşak yaptı. Kavşakların yapımında da Genel Başkanımızın Başdanışmanı Kerem Altun'un büyük emekleri bulunmaktadır. Vanlı hemşehrilerimiz sorunlarının çözümü için siyasilerden ciddi talepleri ve istekte bulunmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"VAN BİR TÜRLÜ KENTLEŞEMEDİ"

Van'da hazine arazilerinin imara açılması gerektiğini ve yeni bir şehir kurulmasının şart olduğunu vurgulayan Başkan İrven, "Geçtiğimiz günlerde bir deprem uzmanı Van'ı ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Çok kaygan, yumuşak bir zeminin üzerinde Van'ın inşa edildiğini söyledi. Hatta 20 yıl sonra ciddi bir depremin olacağını da ifade etti. Bizim bilim insanlarına kulak vermemiz gerekiyor. İşi ehline teslim etmeliyiz. Van'ın Erek Dağı'na doğru kaydırılması ile ilgili önerisi olmuştu. Bunu Türkiye'de yapan belediyeler var. Şehrini seven belediye başkanları, siyasiler var ama ne hikmetse bizim siyasetçilerimizin böyle bir derdi yok. Bizim siyasetçilerimiz bir klik oluşturmuşlar ve o klik içerisinde o şehirle ilgili bir iş mi yapılacak onun üzerinde duruyorlar. O işi kime verelim? O işi nasıl yapalım? O işin kaynağı ne kadar? Bunun peşindeler. Bu memleketi gerçekten sevseler sorunlarını çözerdiler. Van'da hazine arazilerinin imara açılması gerekiyor. Diyarbakır Yenişehir örneği var. Van'da yeşil alanımız yok. Seçmenler talep edecek duyarlı siyasetçiler hizmet üretecek. Aşılmayacak iş yoktur. Seçmenlerimizin ve siyasilerin silkelenmesi gerekiyor. Van bir türlü kentleşemedi. Seçmen artık patronunun kendisi olduğunu hatırlaması gerekiyor. Yetkiyi kime verecekse iyi düşünmeli" dedi.

Başkan İrven açıklamasının devamında, "Bugün ayrıca Van'ımızın büyük bir ilçesi olan Tuşba ilçe başkanlığına kurucu ilçe başkanı olarak da, yaptığımız çalışmalar neticesinde ve genel merkezimizin ve genel başkanımız Sn. Ali Babacan'ın oluru ile iş insanı Mustafa Erad atanmıştır. Kendisine başarılar diliyorum" diye konuştu.

ERAD: "ELİMDEN GELEN HER TÜRLÜ ÇABAYI SARF EDECEĞİM"

Daha sonra söz alan Tuşba İlçe Başkanı Mustafa Erad ise, "35 yıllık iş hayatımdan sonra siyasete atıldım. DEVA Partisi'nin kuruluşundan bugüne kadar bize tevdi edilen her görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. İl Başkanımızın önerisiyle, Genel Başkanımız Ali Babacan'ın onayıyla Tuşba İlçe Başkanlığı görevine atandım. Görevimi en iyi şekilde yapmak için elimden gelen her türlü çabayı sarf edeceğim. Görevi bana layık gören il başkanımız ve genel başkanımıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Çekilen toplu fotoğraf ve Başkan İrven'in Tuşba İlçe Başkanı Mustafa Erad'a mazbatasını takdim etmesiyle toplantı sona erdi.


Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °