DEM'li Belediyelerin işçi kıyımlarına Van TSO Başkanı Necdet Takva'dan örtülü eleştiri

Yönetim tarzını eleştiren Van TSO Başkanı Necdet Takva, "inadın ve intikamın ideolojisi Batıl " diyerek DEM'li Başkanların belediyeleri intikam duygusu ile yönetmelerini örtülü olarak eleştirdi.

Van Haberleri 5.05.2024 15:46:00 0
DEM
Tarih: 05.05.2024 15:46 Güncelleme: 06.05.2024 13:42

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, DEM Partili belediye başkanlarının inatlaşma temelli yönetim anlayışını ve buna bağlı olarak gerçekleştirilen işçi kıyımlarını parti ismini zikretmeden örtülü bir şekilde eleştirdi. Başkan Takva, bu tür yönetim tarzlarının yönetim biliminde yerinin olmadığını ve bunun memleket için büyük bir felaket olduğunu belirtti.

"İNADINA YÖNETMEK" ELEŞTİRİSİ: TUTARSIZ VE PESPAYE İDDİASI

Necdet Takva, inat temelli yönetim biçimini "pespaye bir davranış" olarak niteledi ve bu tür bir tarzın hiçbir geçerli ideoloji ve fikirsel temelinin olmadığının altını çizdi. Takva, bu tutumun ne yönetim biliminde ne de sağlıklı bir toplum düzeninde yer alabilecek bir yaklaşım olduğunu vurguladı.

ÖÇ ALMA DUYGUSUYLA YÖNETMENİN GETİRDİĞİ FELAKET VURGUSU

Başkan Takva ayrıca öç alma duygusuyla hareket eden bir yönetim anlayışının bir ülke için gelebilecek en büyük felaketlerden biri olduğunu ifade etti. Siyasi intikamın, kamu görevlerini yürütenlerin motivasyonunda yer almasının kabul edilemez olduğunu belirterek, bu tür bir yaklaşımın ideolojik, fikri ve dava açısından sürekli bir batıllık içerdiğini dile getirdi.

Van TSO Başkanı Necdet Takva açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

“İnadına yönetmek” yönetim biliminde yeri olmayan bir yaklaşımdır ve pespaye bir davranıştır!

Hele ki “öç alma duygusuyla yönetme arzusu” bir memleketin başına gelebilecek en büyük felakettir!

Mesele şu ki kimden gelirse gelsin; bu iki tarzın ideolojisi de, fikri de, davası da batıldır, tutarsızdır!"

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °