DEM Partili Şedal ve Zeydan'dan İddialı Açıklama: 'Van Büyükşehir'de Zafer Bizim'

Van'daki nevruz kutlamalarında DEM Parti Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan'dan zafer mesajı.

Van Haberleri 18.03.2024 00:11:37 0
DEM Partili Şedal ve Zeydan
Tarih: 18.03.2024 00:11

Tarihi Van Kalesi'nde coşkulu nevruz kutlaması.

Van Kalesi eteklerinde, renkli ve coşkulu bir atmosferde kutlanan Nevruz'da, barış vurgusu ön plandaydı. Bu etkinlikte konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, kendilerini şimdiden seçim zaferine hazır gördüklerini ifade ettiler.

DEM PARTİLİLER ERKEN SAATLERDE ALANA AKIN ETTİ

"Şimdi özgürlük zamanı" sloganıyla gerçekleşen DEM Parti'nin Nevruz kutlamalarına, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte partililer akın etti. Binlerce insan, rengarenk kıyafetler giyerek katılım gösterdi. Coşkunun doruklarında bazı katılımcıların heyecandan etkilendiği ve bayıldığı gözlendi.

BARIŞ İÇİN HALAYLAR ÇEKİLDİ

Alanda toplanan kalabalık, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Ayrıca, gençler Selahattin Demirtaş'a özgürlük taleplerini pankartlarıyla dile getirdiler. Adalet Nöbeti'ni sürdüren Barış Anneleri de bir mesaj vermek için sahneye çıktı ve bu Nevruz'un barış Nevruz'u olmasını diledi.

DEM PARTİ BELEDİYE EŞ BAŞKAN ADAYLARI PARTİLİLERE TANITILDI

Mitingde, DEM Parti'liler de dahil olmak üzere, bölgedeki 14 ilçenin Belediye Eşbaşkan adayları halka tanıtıldı. En yoğun alkışı, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan topladı.

ŞEDAL VE ZEYDAN'DAN İDDİALI KONUŞMALAR

Neslihan Şedal, yaptığı konuşmada, "Nevrouz ateşiyle mücadelemizi her gün daha da büyüterek, kentimizi özgürleştireceğimize söz veriyoruz. 31 Mart'taki seçim zaferini şimdiden ilan ediyoruz" dedi. Abdullah Zeydan ise, "Nevruz, özgürlüğün ve barışın simgesidir. AKP'nin atadığı kayyımlar gidecek ve 31 Mart'ta Kürt halkı barışın yolunu açacaktır" şeklinde konuştu.

Program, Tülay Hatimoğulları'nın konuşmasıyla devam etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazartesi 15.6 ° / 7.4 °
Salı 12 ° / 3.7 °
Çarşamba 14 ° / 4.9 °